Batist: Samo je Spanulis mogao iz PAO u Oly, i da uspe!

Euroleague 29. jun 202116:48
Majk Batist
Photo by Yorgos Matthaios/EB via Getty Images

Legendarni košarkaš Panatinaikosa Majk Batist kaže da je poštovao odluku Vasilisa Spanulisa da pređe u Olimpijakos, kao i da se oduvek divio Bilijevom karakteru.

Spanulis je pre nekoliko dana objavio da se povlači, a potez koji je podigao veliku prašinu svojevremeno bio je Spanulisov prelazak iz tabora zelenih u Olimpijakos 2010. godine.

Spanulisovo povlačenje:

„Napravio je tešku odluku prelaskom iz Panatinaikosa u Olimpijakos – ostavio je za sobom prijatelje i poznato okruženje. Mislim da je on jedini koji je mogao da uradi tako nešto, i da uspe. Osvojio je Evroligu sa oba grčka velikana, a to nisu mnogi uspeli, još Lazaros Papadouplos i Stratos Perperoglu“, rekao je Batist za SDNA i dodao:

„Neverovatno je to što je postigao. Ponosan sam na njega. Možda će zvučati čudno, ali čak i kada je prešao u Olimpijakos, poštovao sam njegovu odluku. Nisam se slagao s njom, ali jesam je poštovao, uradio je ono što je usrećilo njegovu porodicu i njega“.

„Hiljadu puta više sam se divio njegovom karakteru“

Vasilis Spanulis
Euroleague via Getty

Batist je priznao da i dalje razmišlja o nekim duelima sa Spanulisom, a posebno je naglasio peti meč finala plej-ofa, kada ga je Vasilis mučio u pik-en-rolu.

„Uvek sam bio za korak sporiji i platio sam cenu, baš kao i moj tim. I dalje me nervira sećanje na taj meč i na to što nisam bio bolji“.

Amerikanac kaže da je Spanulus bio veliki košarkaš, ali da se „hiljadu puta više“ divi njegovom karakteru.

„Divna osoba, porodičan čovek. Bili smo cimeri kad je došao u PAO i imali smo duboke razgovore o košarci i ciljevima. Govorili smo o titulama koje želimo da osvojimo, ali i o životu. Čak i sad – ako pozovem Bilija, znam da će se javiti. To će vam i svi drugi reći. Nekada nije razumeo moje probleme i kulturu, ali uvek je bio tu za mene, i nikada me nije gledao drugačije zbog moje boje kože. Brzo smo se zbližili“, objašnjava Batist za SDNA.

Za kraj, Batist je rekao da je Spanulisova radna etika neverovatna i da bi veoma brzo stigao do 100 posto u svim okolnostima.

Batist je za PAO igrao od 2003. do 2012, a tu je i završio karijeru 2014.

Komentari

Vaš komentar