Bio beskućnik, bio u zatvoru – sada čeka F4 Evrolige

Euroleague 11. maj. 202215:11 > 15:122 komentara
Podeli:
Šekil Mekisik
Photo by Panagiotis Moschandreou/Euroleague Basketball via Getty Images

Bek Olimpijakosa Šekil Mekisik ističe da mu je neverovatna situacija u kojoj se sada nalazi, s obzirom na teško odrastanje i dosta toga teškog što je proživeo kao mlađi.

„Nisam voleo školu, ispisao se iz srednje škole, sa koledža… Spavao sam u kolima. Bio sam beskućnik. Tako sam živeo. Kada vidim uspeh koji sam sada postigao, sa svojom divnom familijom – ženom i sinom… Za mene je to san koji je ostvario, osećam se kao ratnik“, rekao je 31-godišnji Mekisik za Eurohoops.

Povezane vesti:

Dok mu je bilo najgore u životu (proveo je tri meseca u zatvoru i bio dve godine na uslovnoj zbog pokušaja pljačke), američki košarkaš se nadao da će biti bolje, a posebno se osvrnuo na reči sudije koji mu je rekao ‘vidimo se uskoro’.

„Čekam da se povučem kako bih zapravo imao energiju da ga nađem, pošaljem mu razglednicu, pratim ga na instagramu ili nešto slično. Nije važno. Ja sam verovao. To je ono što je bilo potrebno“, kaže Mekisik, koji je radio i u brojnim prodavnicama brze hrane pre nego što je uspeo u košarci.

Godine 2010. upucan mu je najbolji prijatelj, u čiju čast i nosi broj 40 na dresu, a svojevremeno je i izbačen iz stana, pa je tri nedelje zajedno sa drugom spavao u kolima.

„To je bilo skoro kao zatvor, ali ne tako intenzivno, jer smo mogli da jedemo gde smo želeli. Bilo je nekomforno spavati u kolima svako veče, ali morali smo. Kada me neko pita: ‘Je l’ ti OK da spavaš na podu?’, kažem im da ne znaju ni pola priče, spavaću na podu“.

Mekisik je sada koncentrisan na fajnal-for u Beogradu, a Olimpijakos će se u polufinalu sastati sa Efesom 19. maja.

„Ne bih rekao da sam nervozan, ali mnogo razmišljam o tome. Samo želim da što pre krene. Čudno je konačno nešto postići, pogotovo u sezoni kada očekivanja nisu bila velika, ali znao sam kakav tim imamo“, zaključuje Mekisik.

Ove sezone, Amerikanac prosečno beleži 6,7 poena, 1,9 skokova i 1,5 asistencija.

Komentari

Vaš komentar