CSKA se seli iz Moskve? Udar na klub, bićemo beskućnici!

Euroleague 19. jan. 202120:30 > 20:392 komentara
Podeli:
Aykut Akici/Euroleague Basketball via Getty Images

Košarkaški klub CSKA Moskva mogao bi od sledeće sezone da se preseli u neki drugi grad, otkrio je prvi čovek Andrej Vatutin.

Razlog potencijalnog napuštanja glavnog grada Rusije nalazi se u činjenici da će u junu biti srušena dvorana Aleksandar Gomeljski, u kojoj igraju i treniraju Armejci, odlukom Ministarstva odbrane Rusije u čijem je ona vlasništvu.

Odluka Ministarstva odbrane da sruši Arenu je udarac na život kluba i njegove rezultate. Različite su nam opcije, a uključujemo i selidbu u drugi grad„, rekao je Vatutin za Sport Ekspres i dodao:

Mislim da savršeno razumete koliko košta da se izgradi potpuno nova, moderna arena u Moskvi. Od nule. Da se pronađe mesto, napravi projekat. Čak i za vlasnika CSKA je to mnogo novca, koji bi se neverovatno teško vratio. Sada sve ide u tom smeru da bi CSKA kao klub, i Moskva kao grad, mogli da izgube dosta na reputaciji„.

U opciji je i da se najtrofejniji ruski klub i osmostruki šampion Evrope preseli u halu Megasport, u kojoj trenutno igra evroligaške mečeve, ali se onda javlja problem sa salama za trening.

Verovatno bi najbolje rešenje bilo da završimo sezonu u Megasportu, ali to ne bi bilo moguće sledećeg leta jer nema trenažnih dvorana. U teoriji razmatramo i opciju da radimo na dva ili tri mesta, uključujući kancelarije. Mislim da je činjenica da će CSKA biti beskućnik, da to osrednje kažem, pogrešno. CSKA je nacionalno blago„, zaključio je Vatutin.

Biće zanimljivo videti kako će se okončati cela situacija. Da li možete da zamislite CSKA u nekom drugom gradu?

Komentari

Vaš komentar