„Da li se ruski timovi vraćaju u EL? Svi znamo odgovor“

Euroleague 15. mar 202222:091 komentar
Podeli:
Andrej Vatutin
Sergio Perez / Reuters

Predsednik moskovskog CSKA Andrej Vatutin govorio je za agenciju „Tas“ o tome da li će tri ruska evroligaša nastaviti takmičenje u elitnom takmičenju i istakao da nije optimista.

CSKA iz Moskve, Zenit iz Sankt Peterburga i Uniks iz Kazanja suspendovani su iz Evrolige, a rukovodstvo takmičenja im je dalo rok do 21. marta – ukoliko se do tada ne reši vojni sukob između Rusije i Ukrajine, timovi će biti izbačeni.

Evroliga:

Sve utakmice ova tri tima će se u tom slučaju obrisati i na snagu će i zvanično stupiti nova tabela. Trenutno deluje da ne postoje nikakve šanse da se rat okonča do tog perioda i za očekivati je da posle 21. marta „nova“ tabela EL postane i zvanična.

„Evroliga nam je dala rok posle kojeg će odluka biti doneta. To je 21. mart. Međutim, mi znamo odgovor, mislim da ga svi znaju. Obećavam da ću popiti šampanjac ako me odluka EL iznenadi… Teško je zamisliti da će ruski timovi moći da zavrpe sezonu u Evroligi. Sada problemi nisu više samo politički, nego i logistički“, izjavio je Andrej Vatutin.

CSKA je u trenutnku suspenzije imao skor 14-10. Svi stranci osim Srbina Nikole Milutinova napustili su „Armejce“ od početka ruske invazije u Ukrajinu.

Komentari

Vaš komentar