Đorđević o igri Fenera: Jaka odbrana i mnogo dodavanja

Euroleague 18. sep. 202110:12
Podeli:
Aleksandar Đorđević
Guliver Images / Nicolas Armer/picture-alliance/dpa/AP Images

Aleksandar Đorđević je posle avanture u Virtusu, koju je okončao titulom šampiona Italije, je prešao u Fenerbahče. Biće to treći trener iz Srbije koji vodi turski klub, a za sajt Fenera je Đorđević govorio o svojim ciljevima u Istanbulu.

Novi trener Fenerbahčea ne namerava da odustane od svog viđenja košarke. Želi da u Fenerbahčeu nametne stil igre kakav je gajio i u Virtusu. Mnogo dodavanja, atraktivna igra uz snažnu odbranu.

Najvažnije je da budemo tim koji igra jaku odbranu. Igrači imaju veliku odgovrnost sa tog aspekta i na treningu i na mečevima. Napad dobija utakmice, ali odbranom se osvajaju trofeji. Verujem u tu izreku. Druga važna stvar je da igrači ne budu sebični i da dele loptu, da prave mnogo pasova. Tako obično i biram svoje igrače. Da sam birao ovde, birao bih tako opet. Ono što sam video do sada tim igra sa velikim brojem asistencija. Moj cilj je da napredujemo u tome, da igrači budu nesebični i da dele loptu„, kazao je Sale Đorđević.

On je takođe pričao i o pohvalama generalnog menadžera Mauricija Gerardinija koji je rekao da se divi Đorđeviću.

Moja igračka karijera je gotova, ne bih pričao o tome. To su bila sjajna vremena. Sada sam u drugačijoj ulozi. Hoću da moji igrači budu ljudi koji će dostignuti zvezde tako što će stati na moja ramena. Hoću da ih nosim na ramenima. To sam iskusio i to je divna stvar. Sada je njihov red. Fokusiran sam na to„, dodao je Đorđević.

Poručuje da je njegova ideja da se kroz sve ide mirno, da bude okružen ljudima kojima veruje i da ima mir u umu, ali vatru u srcu.

Hoćemo da tu mirnoću prenesemo igračima jer su oni već veoma napeti u uzbudljivom okruženju. Kada te u takvim situacijama uhvate emocije one mogu da ti budu najveći neprijatelj. Zato se trudim da se smirim koliko mogu, ali naravno uvek će biti trenutaka kada se naljutim. POkušavam da budem mirniji kada smo jedan na jedan ali na terenu je drugačije„, kaže bivši selektor reprezentacije Srbije.

Komentari

Vaš komentar