Dubljević: Kada se penzionišem, igraću pikado

Podeli:
Juan Navaro/Euroleague via Getty Images

Košarkaši Valensije u Evroligi imaju skor od 13 pobeda uz 12 poraza. Nastavljaju borbu za mesto u TOP 8 fazi, a prva naredna prepreka je ekipa Zenita. Ova utakmica je na programu 25. februara.

Bojan Dubljević uzdanica Valensije i bez ikakve dileme jedan od najboljih igrača Crne Gore, dao je intervju za sajt Evrolige, ali tema nije bila košarka i borba za plasman u TOP 8 fazu elitnog takmičenja, nego velika pasija, jednog od najboljih centara Evrope – pikado.

Igranje pikada mi pomaže kada šutiram na utakmicama. Kada želim da pogodim neki broj moram da se fokusiram. To je poput slobodnih bacanja. Tako da mi pikado mnogo pomaže da budem bolji na košarkaškom terenu„, rekao je Dubljević i nastavio:

Ljubav prema pikadu nosim iz rodnog Nikšića. Četiri, pet puta nedeljno smo izlazili, igrali smo pikado, bilo je mnogo zabavno. U to vreme pikado je bio popularan u Nikšiću. Ne znam zašto, možda zato što je u pitanju mali grad u kojem nemate mnogo toga specijalnog da radite. Jedino da popijete pivo i igrate pikado. Tako da smo gotovo svi igrali pikado

Bojan je nastavio sa izlaganjem, a naglasio je da je u paru sa bratom Nikolom bio gotovo nepobediv.

On je dve godine stariji od mene i bili smo mnogo dobri. Napredovali smo i ubrzo je čitav grad želeo da igra protiv nas. Želeli su da nas pobede. Bilo je zabavno. Uvek sam govorio da želim da pobedim. Takva sam ličnost, sve što igram, igram da pobedim. Izgubili smo jedan meč. Mnogo smo igrali, možda pet puta nedeljno. U ekipi koja nas je pobedila bio je Nemanja Vranješ, košarkaš Mornara. Loše smo odigrali tu partiju. Ali, nakon toga smo opet igrali i pobedili ih

Na pitanje, da li ima vremena za pikado u Valensiji, Dubljević je odgovorio:

Nemamo mnogo vremena za pikado, sa svim ovim utakmicama i putovanjima. Moji saigrači ne igraju pikado. Igram samo kada mi brat ili prijatelji dođu u posetu. Ovde u Valensiji ima jedan pab, zove se Liverpul, u čast fudbalskog kluba. Ja sam navijač Liverpula i kada imam vremena odem tamo, pogledam utakmicu Liverpula i igram pikado.“, rekao je Dubljević i dodao:

Kada se penzionišem, mogu da usavršim veštine igranja pikada. Imaću više vremena. Svi igrači pikada su debeli, piju pivo. Mogu ja to”.

U međuvremenu, do nove partije pikada, Bojan Dubljević će morati da se fokusira na duel protiv Zenita koji je na programu 25. februara i koji je od velikog značaja kada je reč o nastavku borbe za mesto u TOP 8 fazi elitnog takmičenja.

Komentari

Vaš komentar