„Dželat“ srpske reprezentacije ostaje Teov saigrač

Podeli:
Niko Manion
xStefanosxKyriazisx via Guliver

Italijanski plejmejker Niko Manion zadovoljio je poslodavce u Virtusu iz Bolonje prethodne sezone, pa rukovodstvo „Crnog V“ želi da produži ugovor sa hitrim košarkašem.

Njegov ugovor ističe na leto 2023. godine, a Virtus bi želeo da izbegne da Manion ode kao slobodan igrač na kraju predstojeće sezone.

Virtus:

Trenutno se Manion nalazi na pripremama italijanske reptezentacije za Evrobasket koji će se održati u septembru. U prethodnoj sezoni je sa Virtusom osvojio Evrokup, iako nije imao veliku minutažu, a italijanski velikan će u narednoj sezoni igrati Evroligu.

Manion ima 21 godinu, a ljubiteljima košarke u Srbiji ostao je u lošem sećanju kada je u finalu kvalfiikacionog turnira za Olimpijske igre u Beogradu ubacio 24 poena srspkoj reprezentaciji u ostavio je bez učešća na OI u Tokiju. Rođen je u Sijeni, a odrastao je u državi Juta u SAD – izabran je kao 48. pik na NBA draftu 2020. godine. Prethodno je studirao na univerzutetu Arizona.

Tokom prve profesionalne sezone nije uspeo da se domogne značajne minutaže u povredama pogođenim Golden Stejt Voriorsima, a u sezoni 2020/2021. igrao je za tim Serđa Skariola.

Komentari

Vaš komentar