Ertel će potpisati za Real, ali tek u junu

Euroleague 19. jan. 202118:431 komentar
Podeli:
Thomas Heurtel
2020 Euroleague Basketball

Tomas Ertel je u utorak postao slobodan igrač jer je njegov ugovor sa Barselonom konačno raskinut. Međutim Francuz neće moći da pređe tamo gde je verovatno najviše želeo.

Real Madrid je bio veoma zainteresovan da dovede ovog košarkaša, a po svemu sudeći to neće moći da uradi. Tomas Ertel je naime, kako pišu španski mediji, raskinuo ugovor sa Barsom ali uz klauzulu da ne može da potpiše ni za jedan drugi tim iz ACB lige ove sezone. To znači da Ertel može tek u junu da postane igrač Reala. Neki već pišu da je on dogovorio saradnju sa kraljevskim klubom i to na jednu sezonu uz mogućnost produžetka saradnje na još jednu godinu.

POVEZANE VESTI

Ertel svakako ne bi mogao da igra za Real u Evroligi jer klubovi iz tog takmičenja ne mogu da dovode igrače koji su već igrali evroligaške mečeve za neku drugu ekipu. On bi mogao da igra u Evrokupu na primer i za njega jeste zainteresovan Huventud. Ipak ovaj klub ne bi mogao da ga koristi u ACB ligi.

Tomas je napustio Barselonu posle velikih peripetija, posle nesportskog poteza kluba koji ga je ostavio na aerodromu u Istanbulu i posle veoma lošeg odnosa koji je Barsa generalno imala prema ovom igraču.

Komentari

Vaš komentar