Fojtman: Da li je potreban meč za treće mesto? Ne bih o tome

Euroleague 29. maj. 202116:04 > 16:33
Podeli:
Johanes Fojtman
Euroleague via Getty

Košarkaš CSKA Johanes Fojtman govorio je o utakmici za treće mesto koja očekuje Moskovljane. Armejci će posle poraza u polufinalu igrati protiv Armanija u borbi za treće mesto.

Da li je neophodno odigrati taj duel na završnom turniru Evrolige i koliko može da znači zbog pripreme za nastavak sezone u VTB ligi u kojoj Armejce čeka borba za titulu?

„To je teško pitanje. Ne želim da pričam o tome da li je neophodno ili ne. Imamo tu utakmicu pred sobom i kada je već imamo, bićemo spremni za nju i odigraćemo je jer ako dođemo nespremni, može da se desi nešto loše. Mislim da moramo da vidimo nešto pozitivno u svemu, to je možda način da Fajnal-for završimo pobedom. To može da bude priprema za ono što nas čeka, a to je finale VTB lige, ali rekli smo već da to nije utakmica koju smo želeli da igramo, zbog koje smo došli, došli smo zbog nečeg drugog“, rekao je Fojtman.

Nemački košarkaš je govorio i o ekipi Efesa, odnosno svom zemljaku Tiboru Plajsu.

„Ovo je grad u kome je Plajs odrastao i napravio prve košarkaške korake. Ne mogu da zamislim kako se oseća kada igra ovde. Navijam za njega, nadam se da će podići trofej u nedelju“.

Duel za treće mesto između CSKA i Armanija igra se u nedelju od 17.30, uz prenos na Sport klubu 1.

U finalu se sastaju Barselona i Efes, od 20.30 takođe uz direktan prenos na SK 1.

Komentari

Vaš komentar