GM Evrolige: Sezona proboja Džordana Lojda

Euroleague 5. jan. 202113:041 komentar
Podeli:
Džordan Lojd
Christina Pahnke/Euroleague Basketball via Getty Images

Evroliga je objavila rezultate ankete u kojoj su generalni menadžeri timova u ovom takmičenju birali najbolje. Košarkaš Crvene zvezde Džordan Lojd je ocenjen kao igrač kome će sezona 2020/21. biti najznačajnija sa aspekta proboja u sam vrh evropske košarke.

22 odsto genearlnih menadžera evroligaških timova kaže da će baš Lojd imati najbolju sezonu sa ovog aspekta, dok njih 16 odsto misli da će Mustafa Fal odnosno Šejvon Šilds imati najbolji proboj.

Tim koji je najveće iznenađenje sezone po mišljenju menadžera je naravno Bajern iz Minhena kog predvodi bivši trener Partizana Andrea Trinkijeri.

Menadžeri nisu jedinstveni po pitanu toga koga bi voleli da dovedu, pa su u tom glasanju jednak broj dobili Nikola Mirotić, Šejn Larkin i Edi Tavares.

U glasanju za najkorisnijeg igrača vode Majk Džejms i Nikola Mirotić, Džejms je i najbolji igrač za ključne momente po mišljenju menadžera, dok je on i najspektakularniji igrač. Kajl Kjurik je najbolji šuter, Nik Kalates najbolji asistent, Edi Tavares najbolji defanzivac, dok kao najboljeg mladog igrača menadžeri vide Rokasa Jokubaitisa.

Za najboljeg trenera generalni menadžeri su izabrali Šarunasa Jasikevičiusa, a kao najnezgodnijeg protivnika vide Barselonu i CSKA. Za najzabavnije timove su proglasili Barselonu, Valensiju i Albu.

Komentari

Vaš komentar