Gudurić: Svako veče ćemo dati sve od sebe

Podeli:
Marko Gudurić
Photo by Tolga Adanali/Euroleague Basketball via Getty Images

Marko Gudurić je posle povreda Jana Veselog i Nanda De Koloa posao lider Fenerbahčea. To je radio odlično, a na kraju će ipak istanbulski tim ostati bez mesta u plej-ofu. Srpskog beka je u toku borbe za plej-of intervjuisala Evroliga, a tada je rekao da će se Fener boriti svake godine kako bi stigao do krajnjeg cilja - trofeja.

„Imao sam Marka u reprezentaciji i tada je bio među mlađima ali sada je stasao u lidera, u igrača kome se daje lopta, i nadam se da će razviti svoju igru jer nam to treba. Tu smo da mu pomognemo da shvati šta sve može i da može da nas vrati u top četiri“, rekao je trener Fenerbahčea Aleksandar Đorđević.

Ekipa Fenera je imala odličan niz kada je Gudurić bio maltene glavni igrač ekipe. Ipak neće se Fener domoći plej-ofa, a tome je dosta kumovala odluka da se obrišu rezultati sa ruskim timovima. Tako je Fenerbahče izgubio lep broj pobeda u odnosu na ostale rivale.

„Sve što mogu da kažem da ćemo se boriti i da ćemo dati sve od sebe svako veče. Od kada sam bio dete pokušavao sam da budem timski igrač, da pomognem otsalima. Mogu da kažem da imam dovoljno iskustva i mislim da mogu da pomognem mlađm igračima ove sezone“, kazao je Gudurić.

Đorđević rekao da je fizički mnogo spremniji, a u napadu sve bolji. Ipak aktuelna sezona se neće dobro završiti u Evroligi, dok u turskom prvenstvu Fenerbahče vodi na tabeli i biće veliki izazov Efesu da odbrani titulu.

„Tako je kako je, nismo imali sreće prošle sezone. To je košarka. To moramo da iskoristimo kao motivaciju da idemo jedan korak dalje i tako svake godine. Na kraju treba da uzmemo trofej. To je konačni cilj“.

Komentari

Vaš komentar