Hoće li biti dovoljno lopti za sve? Šved potpisao za CSKA

Euroleague 12. avg 20219:27 > 9:283 komentara
Podeli:
Alexey Shved
xKarolisxKavolelisx

Aleksej Šved je novo pojačanje CSKA iz Mosvke. On se zapravo vraća u redove Armejaca za koje je nastupao između 2006. i 2012. godine. Šved je drugo pojačanje Moskovljana u novoj sezoni jer je pre toga u klub došao Litvanac Marijus Grigonis.

Najbolji poenter Evrolige i sigurno najkvalitetniji ruski košarkaš prešao je u CSKA. On je potpisao ugovor na jednu godinu uz mogućnost produžetka saradnje. Šved koji ima 32 godine je minulih šest godina proveo u Himkiju koji od ove godine više ne postoji, pa je prelazak u CSKA bio negde i logičan sled događaja.

Šved je poslednjih godina često mučio muku sa povredama, posebno sa povredama šake, a to bi baš moglo i bitno da odredi njegov tok karijere u CSKA. Treba očekivati da i u redovima „armejaca“ on ima bitnu ulogu s obzirom na to koliko je dobro šutirao prethodnih sezona.

Doduše u redovima Himkija Aleksej je imao prava da radi sa loptom šta hoće i bio je u svakoj sezoni ubedljivo najbitniji igrač tima. Imao je zato i partije sa velikim brojem poena, dok je 2018. godine dobio trofej Alfonso Ford za najboljeg poentera Evrope.

Srećan sam što se vraćam kući u najjači klub u Evropi. Nadam se da ćemo postići najviše rezultate zajedno. Radićemo naporno. Jedva čekam početak sezone i hoću da se vratim na parket u bojama CSKA„, rekao je Šved po potpisivanju ugovora.

Kako stoji na portalu CSKA, Aleksej će u moskovskom klubu nositi broj 91.

Komentari

Vaš komentar