Hoće li Nikola Kalinić ostati u Zvezdi?

Euroleague 21. jun. 202213:487 komentara
Podeli:
Nikola Kalinić
Srdjan Stevanovic/Starsport.rs ©

Nikola Kalinić bio je najbolji košarkaš Crvene zvezde u sezoni za nama, sezoni u kojoj su crveno-beli osvojili ABA ligu, nacionalni šampionat i Kup Radivoja Koraća. Pred sledeću sezonu, navijači crveno-belih bi prevashodno želeli odgovor na pitanje: Ostaje li Kalinić?

„To ćemo da vidimo. Sada smo završili, tako da… Vodićemo razgovore. Videćemo šta se dešava, ne znam još ni ja“, rekao je u nedelju Kalinić, koji je prošlog leta potpisao dvogodišnji ugovor sa crveno-belima.

Pročitajte i:

Krilni košarkaš je prethodno za Zvezdu igrao u sezoni 2014/2015, kada je u izuzetno kvalitetnoj seriji plej-ofa ABA lige s Partizanom bio i ponajbolji igrač. Nije se Kalinić tada zamišljao kako na leto napušta Zvezdu, ali došla je izvanredna ponuda Fenerbahčea sa Željkom Obradovićem na čelu.

Usledilo je pet godina u Feneru i jedna titula prvaka Evrope, potom i uspešna sezona u Valensiji, a situacija sa virusom korona dodatno je pogurala Kalinića da se vrati u Zvezdu.

Kako je rekao, nije želeo da „ostavi drugare na cedilu“. Postojalo je i interesovanje Partizana, Kalinić je sa Obradovićem odlično sarađivao u Feneru, ali ipak se odlučio za crveno-bele i za ponovni rad sa Dejanom Radonjićem.

Brojevi Nikole Kalinića:

Evroliga – 12,6 poena (51,8% za dva, 27,6% za tri), 3,9 skokova i 3,4 asistencije

ABA liga – 11,4 poena (47,4% za dva, 41,5% za tri), 3,5 skoka i 3,3 asistencije

„Sa godinama sam već naučio da ne vrednujem samo pobede i poraze, ali naravno da je lepše kada osvojite trofej. Bilo mi je lepo, osim nekoliko nedelja koje su bile čudne, generalno je lepa godina iza mene i srećan sam“, rekao je Kalinić.

Nikola Kalinić
foto: ABA League j.t.d/Ivica Veselinov

Bile su to čudne, ali i turbulentne nedelje u ranoj fazi sezone, uglavnom zbog dešavanja van terena. Kada je to rešeno, Kalinić je mogao da se posveti onome što najbolje zna – terenu. I to je uradio u velikom stilu.

Prvi put u karijeri, momak iz Subotice imao je ulogu vođe i mnogo više slobode u igri. Bilo je prilagođavanja, grešaka i velike potrošnje, ali 30-godišnji Kalinić je ponovo bio esencijalni deo Zvezdine veoma uspešne sezone – igrom i mentalitetom.

Još je rano za bilo kakve definitivne zaključke, ali prioritet Zvezdine uprave verovatno će biti ostanak Dejana Radonjića i Nikole Kalinića.

Komentari

Vaš komentar