Inovacija u EL: Finale Evrokupa umesto meča za treće mesto?

Euroleague 10. avg. 202113:343 komentara
Podeli:
Tolga Adanali/Euroleague Basketball via Getty Images

Jedna od utakmica protiv koje su se igrači najviše bunili u svetu sporta poslednjih godina svakako je meč za treće mesto u okviru fajnal fora Evrolige – mnogi su izjavljivali da taj duel nema nikakav značaj za razočarane timove koji su izgubili polufinala.

Evroliga ima plan kako da reši situaciju tako što će duel za treće mesto na fajnal foru zameniti finalnim duelom Evrokupa , prenosi portal Jurohups.

Evroliga:

Na taj način bi završni turnir EL postao dodatno zanimljiv fanovima, naročito pošto se medalje za trećeplasiranog u Evroligi ni ne dodeljuju, pa je motiv igrača da se bore za treće mesto praktično nepostojeći.

Tokom godina su se mnogi igrači žalili na utakmicu za treće mesto – Rudi Fernadnez je rekao da je ona „s***e“, a Trej Tompkins da „nije ljubitelj tog duela“.

Predsednik Udruženja igrača Evrolige Boštjan Nahbar je posle fajnal fora 2019. godine govorio o potrebi da se meč za treće mesto izbaci iz programa.

Naredni F4 održaće se u Berlinu, a u narednoj sezoni moći ćete da pratite sve duele Evrolige u direktnim prenosima samo na kanalima Sport kluba.

Komentari

Vaš komentar