Itudis i Vatutin: Bilo je čudno, želeli smo da igramo

Podeli:
Euroleague Basketball via Getty Images

Košarkaši moskovskog CSKA bili su spremni da u četvrtak uveče odmere snage sa Bajernom u Minhenu. Međutim, rat koji je Rusija započela protiv Ukrajine polako je zaustavio sve, pa i Evroligu. Predsednik Armejaca Andrej Vatutin i trener CSKA Dimitris Itudis kažu su se našli u čudnoj situaciji.

„Mi smo deo sport i sport ujedinjuje ljude. Sport je nešto što zbližava, donosi radost i sreću. Bili smo u čudnoj situaciji kada smo morali da kažemo igračima da je utakmica odložena. Nismo imali više informacija od toga. Čekali smo da se nešto dogodi. Nadamo se da će se stvari promeniti i da ćemo moći da igramo“, rekao je Itudis i dodao:

„Igrači su bili iznenađeni. Bukvalno smo već stigli u Arenu, pozvali su nas 10 minuta pre nego što smo stigli. Imali smo jutarnji trening i bili spremni d aigramo. Razgovarao sam sa kolegom Andreom Trinkijerijem i igračima Bajerna. I oni su bili spremni da igraju. Došli su i želeli da igraju, to je dobro. Tako da… nije na nama da sudimo i odlučujemo u ovim situacijama. Mi želimo da igramo, da donosimo sreću i radost. Sport nas ujedinjuje. Ne zaboravite da je CSKA jedan internacionalni tim, ima mnogo igrača i trenera iz inostranstva. Želimo da igramo i svi branimo boje CSKA“.

Vatutin je objasnio da je naizgled sve teklo normalno.

„Sve je išlo po planu, kao i pred svako gostovanje. Tim je obavio sve pripreme. Svi smo bili svesni vesti o ratu, ali smo bili spremni da igramo. Ovaj intervju snimamo upravo iz dvorane Bajerna. Već smo stigli ovde pre nego što smo čuli da se utakmica neće igrati. Ne samo naša utakmica, već utakmice svih ruskih klubova u Evroligi.

Komentari

Vaš komentar