Itudis: Problemi su nas zbližili

Podeli:
Turkish Airlines EuroLeague

Trener moskovskog CSKA Dimitris Itudis govorio je u intervjuu za "Eurohoops" o plasmanu na Fajnal-for, od takmičarskom duhu, NBA ligi i nastavku sezone bez Majka Džejmsa.

Moskovljani su se po deveti put plasirali na Fajnal-for Evrolige, a šesti od 2014. kada je Itudis seo na klupu Armejaca.

„Vi biste mogli da kažete ‘u redu, CSKA je favorit danas, idu na fajnal-for, ove godine idu do kraja’. Ja to poštujem, ali za nas koji živimo svakodnevnu rutinu sa ovom ekipom i stvari sa kojima se svakodnevno suočavamo, ništa nije garantovano“, rekao je Itudis za Eurohoops.

On je prokomentarisao i način slavlja nakon plasmana na završni turnir.

„Znate šta je važno… to što smo proslavili taj uspeh. Najvažnije je šta je to šta okuplja ljude kada dele nevolje. Imali smo mnogo nedaća i savladali mnogo prepreka. Definitivno, svi koji su bili svedoci ovoga, od predsednika do osoblja, pamtiće ove uspomene sa velikom radošću, zbog svih problema koje smo morali da prevaziđemo. To zbližava ljude, tada ljudi postanu bliski. Kada pogledaju levo i desno, znaju da im neko čuva leđa i odlaze da se bore bez obzira na sve i daju sve od sebe. Tako da… to je bilo jedno od najlepših sećanja koje smo imali“, objasnio je grčki stručnjak.

Itudis je objasnio i situaciju sa Majkom Džejmsom, koji je bio najbolji igrač Armejaca. Amerikanac je posle nekoliko nesuglasica sa trenerom i upravom kluba suspendovan, a zatim je i napustio Moskvu i potpisao ugovor sa Bruklin Netsima.

„To se dešava u trenerskom poslu. Morate na dnevnom nivou da procenjujete i donosite odluke, da procenjujete igrače sa kojima radite. Kada osetite da je tim spreman za naredni korak i kada osetite da je ekipa spremna da vas podrži ili kada predosetite da tim ima poteškoće da nešto novo prihvati, morate da preduzmete određene korake. Moja ekipa očigledno igra dobru košarku i nema problema. Ne znam hoće li nam to doneti rezultat, niko ne zna jer ništa nije garantovano. Ali ako neko oseća da ne pripada ovde, onda neće pripadati ovde. Promene koje smo napravili su bazirane na onome čemu smo svakog dana bili svedoci. Svi treneri. Videli smo da tim može da igra dobro„, rekao je Itudis.

Na Fajnal-foru će se osim CSKA naći još i Barselona, Efes i Armani.

Završni turnir Evrolige na programu je od 28. do 30. maja i moći ćete da ga pratite ekskluzivno na Sport klubu.

Komentari

Vaš komentar