„Jedan na jedan sa Kobijem uspomena za ceo život“

Euroleague 25. dec. 202016:551 komentar
Podeli:
Nemanja Nedović
Photo by Panagiotis Moschandreou/Euroleague Basketball via Getty Images

Posle sjajne partije u duelu protiv Makabija, košarkaš Panatinaikosa Nemanja Nedović dao je zanimljiv intervju za Eurohups u kome je govorio o dosadašnjem toku sezone, Kobiju Brajantu, reprezentaciji Srbije i brojnim drugim temama.

Nedović je odrastao u Italiji gde je njegov otac igrao rukomet u kome se i sam okušao:

„Bavio sam se brojnim sportovima pre nego što sam počeo da igram košarku, igrao sam fudbal, rukomet, tenis. Bio sam i dobar plivač. Košarka je bila popularna nakon što je naša reprezentacija u Indijanapolisu 2002. osvojila Svetsko prvenstvo i sva deca koju sam znao počela su da treniraju košarku. Pa tako i ja, mama me je odvela na prvi trening i od tada sam zaljubljen u igru“, ispričao je Nedović.

Tokom vremena koje je proveo igrajući u NBA ligi nijednu zvaničnu utakmicu nije odigrao protiv Kobija Brajanta, ali jeste u predsezoni:

„Veliki sam fan Kobija Brajanta. Odigrao sam jedan meč protiv njega u predsezoni 2014. Igrao sam jedan na jedan protiv njega u jednoj sitiaciji i to je nešto što nikada neću zaboraviti“.

U kolekciji dresova koje ima su i Kobijev i Džordanov dres, ali Nedović bi voleo da ima i dres Skotija Pipena:

„Voleo sam način na koji je Pipen igrao i na način na koji je pomagao svom timu, mislim da je lepo imati takav dres. Imam ih mnogo, više fudbalskih, ali i neke košarkaške“.

Nedović je rekao da se fizički oseća dobro, da mu je možda na neki način pomogla i duga pauza jer je dobio priliku da se oporavi i da radi na svom telu.

„Pronašao sam iskusne ljude koji znaju svoj posao, koji znaju dobro šta rade. Okružio sam se dobrim ljudima koji vode računa o svim problemima koje sam imao ne samo proteklih godina nego u prošlosti uopšte. Za sada je sve dobro, ali to je svakodnevni posao“.

Govorio je Nedović i o Željku Obradoviću i njegovom vremenu u Panatinaikosu:

„Sećam se da su Željkovi timovi godinama dominirali Evropom, nisam gledao Bodirogu kako igra za Panatu, ali znam da je legenda ovde. On je svuda gde je igrao ljudima ostavljao sjajne uspomene. Velika je čast igrati za ovakav tim“.

Komentari

Vaš komentar