Jurohups: Vasa Micić je najbolji igrač Evrolige pred 2021/22

Euroleague 28. sep. 202113:59 > 14:29
Podeli:
Photo by Rodolfo Molina/Euroleague Basketball via Getty Images

Specijalizovani košarkaški portal Jurohups je sačinio spisak 100 najboljih igrača koji će se nadmetati naredne sezone u Evroligi. Na prvo mesto na tom spisku portal je stavio srpskog pleja Vasu Micića.

Mada je to dobrim delom bilo jasno tokom čitave prošle sezone i tokom Fajnal fora Evrolige, Vasa Micić je najbolji košarkaš u Evropi i to je sada potvrdio i Jurohups. Taj portal je imao svoje parametre po kojima je raspoređivao 100 najboljih igrača Evrolige.

To su kvalitet svakog igrača u kombinaciji sa onime što nosi za sezonu 2021/22. kao i uloga i vreme na parketu koje Jurohups predviđa u predstojećoj sezoni. Drugi parametar je jačina kluba koja se zasniva na tome koji klub često uđe u plejof i kolike ambicije klub ima, zatim tu je prethodno iskustvo u evropskoj košarci, kao i statistika iz prošle sezone.

Vasilije je po pisanju Jurohupsa trebalo da ode u NBA po prirodnom redu stvari. Tako se desilo sa Dončićem, Kampacom, Bogdanovićem, Teodosićem, Melijem Judom, ali je Micić rešio da ide drugačijim putem. Posle „houmrana“ kako su to nazvali na Jurohupsu u Evroligi Micić je samo flertovao sa Oklahomom, ali je odlučio da ostane najbolji košarkaš van NBA. Dalje se navodi da je Micić imao sjajnu prošlu sezoni i da svoju igru diže na sledeći nivo, kao i da niti jedna odbrana nije mogla da čita Vasu prošle sezone.

Uz Micića u najboljih deset u Evroligi su još Nikola Mirotić, Šejn Larkin, na četvrtom mestu je Majk Džejms, na petom Nando De Kolo, a na šestom njegov saigrač iz Fenera Jan Veseli. Tu su još Edi Tavares, Vil Klajburn, Kori Higins i povratnik iz NBA Nikolo Meli.

Komentari

Vaš komentar