Kalinić vratio Valensiju u igru i postao MVP februara

Euroleague 1. mar. 202112:28 > 12:281 komentar
Podeli:
Nikola Kalinić
Juan Navarro/Euroleague Basketball via Getty Images

Valensija je u februaru imala veoma teške mečeve i lako je moglo da se desi da španski tim posle drugog meseca 2021. godine ostane daleko od pozicija koje vode u plej-of. Ipak "taronhasi" su dobili tri teške utakmice i to zahvaljujući Nikoli Kaliniću koji je baš zbog toga i došao - da bude najbolji kada je najpotrebnije.

valensija je dobila utakmcie sa CSKA, Realom i Zenitom, ekipama koje su sve u vrhu tabele Evrolige i koje su slovile za favorite u duelima sa narandžastima. Kalinić je u tim mečevima bio lider Valensije po broju poena, asistencija i indeksu korisnosti. Zbog svoje konstantnosti i raznovrsnosti Evroliga ga je proglasila za najboljeg igrača feburara.

eu

Nikola je imao ključnu ulogu u pobedi nad CSKA 105:103 posle produžetka, a uz ključne pogotke on je imao i 22 poena. Zatim je Real gostovao Valensiji u La Fonteti i opet je dominirao Kalinić, sa 12 poena i četiri asistencije u pobedi 89:78. Valensija je završila mesec februar pobedom nad Zenitom i to rezultatom 91:62, a srpski igrač je imao 12 poena i deset asistencija.

Kalinićev prosek u Februaru je bio 15,3 poena, 5,7 asistencija i 21,3 indeksna poena u februaru. Među evroligaškim igračima to je četvrti učinak u februaru, ali s obzirom na to koliki je uticaj imala Nikolina igra na Valensiju i njen povratak u borbu za plej-of on je proglašen za najboljeg igrača meseca.

Valensija je posle ovih pobeda deveta na tabeli Evrolige sa 14 pobeda i 12 poraza.

Komentari

Vaš komentar