Kalinić za SK: Izjava o Kosovu loše protumačena, to me boli

Euroleague 13. okt 202111:31 > 11:5146 komentara
Podeli:
Nikola Kalinić
Euroleague

Povratak Nikole Kalinića u srpsku košarku i Crvenu zvezdu izazvao je veliku pažnju u srpskoj i evropskoj javnosti, a krilni košarkaš u ulozi je lidera tima Dejana Radonjića.

Rođeni Subotičanin ne daje često intervjue, pogotovo ne u poslednjih godinu-dve, a sada je u razgovoru za Sport Klub progovorio o brojnim temama, i o onim kontroverznim.

Povezano

Kalinić je u sezoni 2014/2015. bio jedan od najzaslužnijih za dominantnu sezonu crveno-belih, i omiljen kod navijača.

Međutim, posle jednog njegovog intervjua se digla velika prašina, a Kalinić je dočekan ružnim skandiranjima u Areni od jednog dela navijača, kada je u dresu Fenerbahčea gostovao Zvezdi u Beogradu.

Sada, u ekskluzivnom intervjuu za Sport klub, Kalinić govori i o toj temi koja je opet aktuelna, po njegovom povratku u crveno-beli dres.

„Žao mi je što je moja izjava oko Kosova i Metohije pogrešno preneta, shvaćena i protumačena. Zbog svega toga se loše osećam i to me kao mladog čoveka boli. Nisam imao nameru da bilo koga povredim, bilo kojom svojom izjavom i potezom, i ako se to dogodilo, izvinjavam se. Moram da naglasim da je za mene Kosovo i Metohija neizostavni deo Srbije i da tako treba da ostane zauvek“, kaže Kalinić za Sport Klub i dodaje:

„Mislim da je važno da podsetim javnost da sam sa reprezentacijom svoje države Srbije osvojio srebrnu medalju na Svetskom prvenstvu u Madridu 2014. godine, kao i na Olimpijskim igrama u Riju 2016. godine. Osvajač sam Evrolige 2017. godine u Istanbulu, gde sam po završetku finalne utakmice stavio na sebe zastavu svoje države Srbije. U prilog svemu ovome, odlučio sam da doniram jednu svoju mesečnu platu crkvi namenski za pomoć srpskom narodu na Kosmetu“.

Narednih dana, na sajtu Sport kluba, pročitajte ceo intervju sa 29-godišnjim Kalinićem, a govorili smo o aktuelnoj sezoni i Zvezdinom sastavu, reprezentaciji Srbije, evropskoj košarci, novoj ulozi u timu…

Komentari

Vaš komentar