Klajburn: Moskva je moja druga kuća, planirao sam da ostanem

Euroleague 29. sep 202213:18
Podeli:
Vil Klajburn
Photo by Alius Koroliovas/Euroleague Basketball via Getty Images

Američki krilni košarkaš Vil Klajburn kaže se u CSKA osećao kao kod kuće, ali kada je već morao da ode, odluka o prelasku u Efes nije bila teška.

„Spolja sve izgleda loše, ali tamo se ni u jednom trenutku nisam osećao nekomforno, ništa nije bilo drugačije zbog svega što se dešava (rata u Ukrajini). Klub je i dalje bio profesionalan, uživao sam u gradu, za mene je sve bilo normalno. Moja porodica je u Rusiji provela veliki deo detinjstva moje dece, to nam je bila druga kuća“, rekao je Klajburn, koji je za CSKA odigrao 236 utakmica, i dodao:

„Bio sam tu pet godina i planirao sam da ostanem, tehnički sam i potpisao novi ugovor pre nego što je sve počelo. Nije mi bilo lako da odem, ali srećan sam što sam dobio priliku u Efesu“.

Bilo je brojnih ponuda, ali nije Amerikancu bilo potrebno mnogo da se odluči za povratak u Istanbul, u kojem je već nastupao u dresu Darušafake.

„Trebalo m je mesto u kojem se osećam komforno i u kojem mogu da jurim trofeje, a Efes je upravo to – kada su se oni zainteresovali, to je bio kraj. Imam priliku da budem saigrač sa sjajnim momcima i sjajnim košarkašima. Kada sam došao ovde i video odnose u ekipi, jasno je zašto su imali toliko uspeha“, zaključuje 32-godišnjak rođen u Detroitu.

Efes je već osvojio Superkup Turske, a evroligašku sezonu počinje utakmicom sa Crvenom zvezdom kod kuće narednog petka.

Komentari

Vaš komentar