Klubovi dogovorili promene: Kraći karantin za vakcinisane

Euroleague 4. jan. 202218:30 > 18:40
Podeli:
Panagiotis Moschandreou/Euroleague Basketball via Getty Images

Klubovi Evrolige pristali su na promene u Propisima o zaštiti od Covid-19 i Protokolima o zdravlju i bezbednosti, koje podrazumevaju kraći karantin za vakcinisane igrače.

Kako se navodi u saopštenju, na sastanku održanom 3. januara, klubovi su se složili sa promenama.

Prema tome, u nastavku sezone vakcinisani igrači bi trebalo u izolaciji da budu sedam, a ne 14 dana, ukoliko je to u skladu sa propisima lokalnih vlasti. Nevakcinisani igrači će van protokola biti 14 dana.

Povezane vesti

PCR i sva ostala medicinska testiranja koja treba da budu sprovedena pre nego što se igraču dozvoli da igra, nastavljaju da se primenjuju.

Ukoliko nacionalni ili lokalni propisi nametnu ograničenje putovanja nevakcinisanim igračima, smatraće se ipak da je taj igrač u sastavu tima u trenutku kada se bude gledalo da li je makar osam košarkaša spremno za  meč.

Ove promene reakcija su na povećan broj zaraženih igrača i članova klubova. Analize koje su sproveli medicinski službenici pokazale su da, iako se širenje virusa ubrzalo, ozbiljnost slučajave i vreme oporavka su smanjeni.

Ove promene pravila biće primenjene u Evroligi i Evrokupu sa ciljem zaštite i regularnosti takmičenja. Njih treba da potvrdi još Generalna skupština akcionara.

Komentari

Vaš komentar