Ko juri Kalinića: Valensijina „rampa“ Barsi, i Fener ga želi

Euroleague 23. jun. 202219:07 > 19:126 komentara
Podeli:
Nikola Kalinić
Photo by Srdjan Stevanovic/Euroleague Basketball via Getty Images

Kako se završila košarkaška sezona, tako su počele spekulacije o tome gde će karijeru nastaviti najbolji igrač Crvene zvezde Nikola Kalinić. Ostanak u crveno-belom dresu ili prelazak u neki od timova koji pucaju evroligaški presto – posle Barselone, sada se Kalinić povezuje i sa povratkom u Fenerbahče.

Pročitajte i:

Kada je reč o interesovanju Katalonaca, pojavio se novi zaplet u toj priči. Lokalni mediji u Valensiji navode da taj tim ima pravo preče kupovine u slučaju da Kalinić odluči da se vrati u ACB ligu.

Krilni košarkaš je u sezoni 2020/2021. nastupao za Valensiju, koja bi mogla da izjednači Barseloninu ponudu Zvezdi i da tako vrati Kalinića – to znači da Barsa treba da se dogovori i sa Zvezdom, sa kojom Nikola ima još godinu dana ugovora, ali i sa Valensijom.

U prošlosti su Valensija i Barsa već imali sličnu situaciju, kada je 2016. godine Barsa platila Valensiji skoro dva miliona evra za Viktora Klavera.

Barsa je i prošlog leta jurila Kalinića, i videćemo hoće li ovoga puta biti upornija.

S druge strane, pojedini mediji prenose da bi Dimitris Itudis voleo da vidi Kalinića u dresu Fenerbahčea. Kalinić je u Feneru igrao od 2015. do 2020. godine i često je hvalio organizaciju u tom klubu, a sarađivao je sa Itudisovim kumom Željkom Obradovićem.

Pre svega toga, Kalinić će razgovarati sa upravom Crvene zvezde, koja će sigurno želeti da zadrži svog najboljeg igrača.

Komentari

Vaš komentar