Koč: O Janu i Nandu će odlučivati novi trener

Podeli:
Tolga Adanali/Euroleague Basketball via Getty Images

Predsednik Fenerbahčea Ali Koč praktično je potvrdio dolazak novog trenera, a naslednik Aleksandra Đorđevića na klupi istanbulskog velikana mogao bi da bude Dimitris Itudis. Ipak, o tome ko je novi trener još uvek nema zvanične potvrde. Koč je najavio da će isključivo trener odlučivati o sudbini igrača.

Jana Veselog i Nanda de Koloa evropski mediji već „sele“ u neke druge klubove u Evropi, ali je Koč bio jasan u tome ko odlučuje o odlascima ili dolascima igrača.

„Smanjili smo budžet za košarkašku sekciju i on ne može biti manji. O situaciji Jana Veselog i Nanda de Koloa će odlučivati novi trener koji bude izabran. Sadašnji ili novi, svejedno, ako im budžet koji smo spremili bude odgovarao, ostaće, ali obojici ističu ugovori na kraju sezone“, rekao je Koč.

Nando de Kolo je u Fenerbahčeu od 2019. godine, a ove sezone u Evroligi prosečno beleži 11.9 poena, 2.2 skoka i 3.8 asistencija po utakmici.

Veseli je član Fenera od 2014, osvojio je Evroligu sa istanbulskim klubom i ove sezone je u proseku po utakmici beležio 13.6 poena u elitnom takmičenju.

Svi evropski mediji preneli su pre nekoliko meseci da će novi trener Fenerbahčea biti Dimitris Itudis, ali zvanične potvrde o imenu novog trenera neće biti sve dok se klupske sezone u Evropi ne završe.

Komentari

Vaš komentar