Lučić za SK: Imao sam ponude Efesa, Fenera, Armanija…

Euroleague 9. avg 202215:18 > 15:58
Podeli:
Vladimir Lučić
Dragana Stjepanović

Košarkaš Bajerna Vladimir Lučić otkrio je u razgovoru za Sport Klub koje je sve ponude imao na stolu u momentu kada je odlučio da ipak produži ugovor sa minhenskim klubom. Takođe, govorio je i o tome šta očekuje od evroligaškog srpskog derbija, kako gleda na budžete večitih rivala i trku za pojačanjima ovog leta, a prisetio se i svojih dana u crno-belom dresu.

Lučić će prvi put igrati protiv svog bivšeg tima na evroligaškoj sceni naredne sezone.

“Nemam pojma kako će to biti, verovatno će to biti čudne emocije u meni pred samu utakmicu i tokom utakmice, s obzirom na to da nisam bio u prilici ni da gledam Partizan uživo otkad sam otišao pre već devet godina. Uvek sam završavao sezonu u isto vreme ili čak nakon Partizana. Radujem se dolasku u Beograd, ne toliko igranju protiv Partizana, ali se radujem prilici da osetim tu podršku koja je bila i nadam se da će biti opet jedinstvena u Evropi”, rekao je Lučić i dodao:

“Što se tiče njihovog igranja u Evroligi, mislim da je klub već godinama unazad zaslužio da bude deo elitnog košarkaškog takmičenja. Sa dolaskom Željka Obradovića i ekipom koju pravi i budžetom koji imaju, nadam se da će napraviti dobru ekipu i da će praviti dobre rezultate. Drago mi je da su tu, da su se vratili gde pripadaju. Derbi? Videćemo, ukoliko budu dozvolili i jedne i druge navijače, ukoliko to ostane u nekim granicama normalnosti, mislim da će to biti neki evropski klasik i poslastica za sve ljude koji uopšte vole košarku, sport”.

I Crvena zvezda i Partizan imali su turbulentno leto kada je reč o pojačanjima i promenama na klupi.

“Što se tiče Zvezde i Partizana meni leto jeste bilo turbulentno, s obzirom na imena i ugovore koji se spominju. Nešto je meni ostalo zapamćeno da smo mi tu preživljavali dok smo igrali u Partizanu, sad su već to ozbiljni budžeti, koji su u rangu velikih evropskih ekipa. S obzirom na to da sam ja produžio ugovor već negde u januaru, februaru, isključio sam se iz priče o transferima, ne pratim previše medije, društvene mreže nemam, tako da nešto usput sam ispratio, ali ništa preterano”.

Koje je ponude od evroligaških klubova imao i da li je među njima bila i ponuda Partizana u tom trenutku?

“Imao sam ponude Efesa, Fenera, Armanija, Zenita. Niko me zaista iz Partizana nije kontaktirao. Mislim da nisu ni očekivali da ću produžiti saradnju tako rano sa Bajernom, ali nisu mi prenete želje da me Partizan hoće. Možda oni u januaru ili februaru nisu znali da će igrati Evroligu, tako da nisu mogli da planiraju budžet i tim za narednu godinu. Verovatno je sam moj potpis na zimu iznenadio neke i jednostavno nije bilo priče u tom trenutku”.

Kompletan razgovor sa Vladimirom Lučićem pronađite na jutjub kanalu podkasta “Uručenje”:

Komentari

Vaš komentar