Makabi doveo deseto pojačanje ovog leta

Podeli:
xAlbaxPachecox xAgenciaxLOFx via Guliver image

Kada su planirali rekonstrukciju tima, sigurno nisu košarkaški poznavaoci verovali da će ovako preturiti ekipu naglavačke. Iz Makabija su otišli maltene svi stranci, a klub iz Tel Aviva je doveo već deset novih igrača za predstojeću sezonu. Deseti igrač koji je pojačao tim je Vejd Boldvin.

Boldvin je već dokazan evroligaški kalibar. Karijeru u Evropi je počeo u Olimpijakosu gde se i nije najbolje snašao, ali je u Bajernu i prošle sezone u Baskoniji pokazao da može da bude pravi lider u napadu. Zato ga je i uzeo Makabi koji će predstojeće sezone imati opet pregršt napadačkih opcija u svom sastavu.

Uz Boldvina su u tim ranije stigli Darun Hilijard iz Bajerna, Ostin Holins iz Zvezde, Bonzi Kolson iz Karšijake, Lorenzo Braun iz Uniksa, dok su na centarskoj poziciji stigli Džoš Nibo iz Žalgirisa i Aleks Pojtres iz Zenita. Uz ove Amerikance Makabi je doveo i domaće igrače Rafija Menka i Ti Džeja Lifa iz izraelske lige, dok se u klub vratio i legendarni Gaj Pnini posle osvajanja titule šampiona sa Hapoel Holonom.

Makabi inače od naredne sezone predvodi Oded Kataš koji se vraća u klub posle 15 godina.

Komentari

Vaš komentar