Makabi merka novog trenera: Ako Paskval ne napusti Zenit…

Podeli:
Xavi Pascual
2021 Euroleague Basketball

Izraelski velikan Makabi Tel Aviv već godinama ne uspeva da se vrati u sam vrh Evrolige, uprkos brojnim pojačanjima, a slična je situacija i u tekućoj sezoni – Makbi je na 12. mestu tabele sa skorom 12-13, iako zbog zabrane ruskim timovima da se takmiče i dalje nije poznato kako će budućnost elitnog takmičenja izgledati.

Ipak, Makabi nije zadovoljan igrama tima i planira da smeni trenera Janisa Sferopulosa.

Evroliga:

Prvi pik za novog šefa struke „Ponosa Izraela“ je aktuelni trener Zenita iz Sankt Peterburga Ćavi Paskval. I dalje se ne zna da li će Španac napustiti ruski klub u znak protesta zbog rata u Ukrajini, kao što je to bio slučaj sa mnogim sportistima i trenerima u Rusiji prethodnih dana.

Izraelski mediji pišu da Makabi čeka reakciju Paskvala u ovoj nepredviđenoj situaciji, iako je poznato da je nekadašnji trener Barselone sa Rusima potpisao unosan trogodišnji ugovor prethodnog leta.

Drugi izbor za Makabi je bivši trener Partizana Andrea Trinkijeri, koji trenutno sedi na klupi Bajern Minhena. Ukoliko Paskval ne bude slobodan, Makabi će pokušati da uspostavi saradnju sa Italijanom, čiji Bajern u tekućoj sezoni ne beleži rezultate poput onih iz veoma uspešne prethodne sezone, kada su Bavarci bili nadomak fajnal fora.

Komentari

Vaš komentar