Mejkon: Moramo da dobijemo Zvezdu u Beogradu

Euroleague 3. nov 202116:36 > 19:09
Deril Mejkon, Panatinaikos
Diego Souto/Euroleague Basketball via Getty Images

Bek Panatinaikosa Deril Mejkon rekao je da su odbrana i energija ključne tačke meča osmog kola Evrolige protiv Crvene zvezde u Beogradu.

Američki košarkaš je naglasio da njegov tima treba da kontroliše tempo kako bi se iz Srbije vratio sa pobedom.

Povezane vesti

To je utakmica u kojoj moramo da napredujemo. Do sada nismo pobedili u gostima i očigledno je to meč koji moramo da dobijemo. Moramo da idemo tamo da odigramo našu najbolju utakmicu, da budemo zajedno, da igramo čvrsto i da dobijemo energiju, što je element koji moramo da imamo, posebno u gostima“, rekao je na početku Mejkon za Novasports.gr.

Upitan da li je odbrana „ključ“ sutrašnjeg meča, on je naglasio:

I odbrana i energija i efikasnost u izvođenju su važni elementi. To se videlo i u mečevima koje smo do sada dobijali. Bili smo efikasni u oblastima koje sam ranije pomenuo i to treba da uradimo protiv Crvene zvezde.

Što se tiče važnosti kontrole tempa igre, primetio je:

Jasna kontrola tempa je jednako važna, posebno u gostima. Ne možete igrati visokim tempom protiv tima koji želi da igra visokim tempom, posebno kod kuće. Ono što moramo da uradimo je da kontrolišemo igru jer će biti uspona i padova koji ne bi trebalo da utiču na nas.

Amerikanac je prokomentarisao i duel sa Nejtom Voltersom.

Suočićemo se s njim na osnovu plana koji ćemo imati kao tim. Lično, nikada ne precenjujem i ne potcenjujem protivnika. Ako budemo ispoštovali naš plan kao tim, sve će proći kako treba,“ dodao je Mejkon, koji je nedavno protiv Anadolu Efesa ubacio devet trojki iz 12 pokušaja.

Ovo tima utakimicu dočekuju sa učinkom 2-5, a međusobni skor je 7/7.

Meč u dvorani „Aleksandar Nikolić“ na programu je u četvertak u 18 časova uz prenos na Sport Klubu.

Utakmice Evrolige, uključujući i meč Crvena zvezda – Panatinaikos, ekskluzivno su dostupne za sve SBB korisnike, na EON, TotalTV i D3 platformama. Možete ih pratiti i ukoliko niste SBB korisnik, u EON paketima van SBB mreže! (PROMO)

Komentari

Vaš komentar