Mesina: Uspeh poklanjamo porodici Armani i navijačima

Euroleague 5. maj. 202111:531 komentar
Podeli:
Ettore Messina
2021 Euroleague Basketball

Košarkaši Olimpije iz Milana u petom meču četvrtfinala plej-ofa savladali su Bajern 92:89 i ukupnim rezultatom 3-2 plasirali se na završni turnir Evrolige.

Izabranici Etorea Mesine su kontrolisali dešavanja od prvog minuta pa sve do same završnice meča, kada su serijom neverovatnih grešaka, pružili priliku Bajernu da stignu do podviga, ali…

Evroliga:

Smatram da su moji igrači bili neverovatni, jer su odigrali meč pod ogromnim pritiskom nakon što su izgubili dve utakmice u Minhenu. Što se same završnice tiče, zaista ne mogu da objasnim šta se dogodilo. Delovalo je kao da je neko ugasio svetlo. Napravili su za desetak sekundi toliko grešaka, koliko nismo tokom čitavog meča. Ni sam nisam umeo da objasnim šta se desilo, a kroz glavu mi je prolazilo i šta može da se dogodi. Na svu sreću, usledila je neverovatna odbrana Kajla Hajnsa, uspeo je da nas spasi, uspeo je da nas odvede na finalni turnir, na kojem smo videli sebe i pre kraja utakmice“, naglasio je Etore Mesina i nastavio:

Jako smo, jako smo srećni, posebno zbog gospodina Armanija i njegove porodice koja godina podržava klub. Plasman na finalni turnir i povratak na veliku scenu i u borbu za eropski tron posle mnogo godina je svojevrstan poklon za porodicu Armani i za navijače, koji su nam mnogo nedostajali u sezoni koja se polako bliži kraju.“

Na finalnom turniru u Kelnu, za tron će se boriti CSKA, Milan, Efes i Barselona. U polufinalu, snage će odmeriti ekipa iz Milana i Barselona, odnosno CSKA i Efes.

Komentari

Vaš komentar