Mesina: Uspeli smo da svedemo meč na jedan posed, ali…

Euroleague 28. maj 202123:51 > 29. maj 2021 9:09
Ettore Messina
2021 Euroleague Basketball

Sjajan drugi polufinalni meč Fajnal fora odigrali su Barselona i milanska Olimpija. Ipak, više sreće imali su Katalonci, a milanskom timu i Etoreu Mesini ostaje neka druga prilika da se plasiraju u finale elitnog takmičenja.

„Bili su bolji u prvom, a mi u drugom poluvremenu. Pogodili su poslednji šut i pobedili, čestitam im. Ima stvari na koje sam ponosan, kao i stvari na kojima bi trebalo da radimo, ali to je košarka. U durgom poluvremenu smo odlučili da malo rotiramo igrače, trebalo nam je više fizički jakih igrača. BIli smo blizu pobede i imali smo mnogo poteškoća protiv njih i u regularnom delu sezone, sada smo uspeli da svedemo meč na jedan posed. Sve su to male, kratke epizode„, rekao je Etore Mesina.

povezano

Šta je rekao na poluvremenu svom timu?

Na poluvremenu morate da govorite o tome kako da igrate dalje, ali nekada igrate protiv tima sa kojim ne radi ni plan A ni plan B, pa morate da imate plan C i tada pričate sa timom o tome šta da promenite. Moj tim je fleksibilan, brzo se menja, to nije česta osobina ekipa. Moji igrači imaju tu sposobnost da se prilagode ako je potrebno. 99 odsto uspeha ide njima. Ove sezone smo naučili da je fizički aspekat igre i atleticizam najbitniji segment košarke. Barselona je bila agresivna, Nikola Mirotić nam je stvarao probleme, ali znali smo to, bili smo svesni toga. Znali smo da protiv Barselone morate da šutirate dobro, ali večeras to nismo mogli.“

Po čemu će pamtiti ovu sezonu?

Bila je ovo dobra sezona, igrali smo 41 utakmicu, takmičili se sa svima, danas smo timu koji nas je dva puta pobedio pokazali da imamo šanse. Nadam se da ćemo se vratiti ovde sledeće godine“, zaključio je italijanski stručnjak.

Komentari

Vaš komentar