Micić: Drago mi je što napredujem u svakom segmentu igre

Euroleague 18. maj. 202217:13 > 17:17
Podeli:
Vasilije Micić
Sport klub

Plejmejker Efesa Vasilije Micić proglašen je najboljim strelcem Evrolige uoči ‚fajnal-fora‘ u Beogradu što, kako sâm kaže za Sport Klub, nije očekivao.

F4 u Beogradu

„Moj stil igre nije poznat po tome da jurim poene, ali desilo se zbog toga što, kao i prošle godine, nisam stremio ka MVP tituli. Drago mi je što sam sebi pokazao da iz godine u godinu mogu da napredujem u svakom segmentu igre, a ove godine je to bilo u vidu poena. Zaista sam srećan zbog toga“, istakao je Micić.

28-godišnji košarkaš već ima mnogo iskustva sa finalnih faza elitnog evropskog takmičenja, te je spreman za predstojeći susret sa Olimpijakosom.

„Već treći put smo na ‚fajnal-foru‘ i činjenica da smo prošle godine bili u situaciji da trijumfujemo donela nam je dosta iskustva, u smislu da se utakmice ne dobijaju u prvom, petom ili 37. minutu. Mora da se odigra do kraja. Znajući da Olimpjakos igra vrlo nepredvidivo i energično, mislim da je to ključ za meč sa njima“.

Njegova serija učešća na ‚fajnal-foru‘ počela je u Beogradu, sa Žalgirisom.

xSavinoxPaolellax

„Tako je, interesantan podatak. Neki igrači nikada ne dobiju priliku da odigraju ‚fajnal-for‘ u svom gradu, a meni se to događa po drugi put i presrećan sam zbog toga. Daj bože da se ponovi još nekada“.

Efes je od početka sezone imao uspona i padova, ali deluje da se ekipa pribrala i da pruža podjednako dobre partije koje su je prošle godine odvele do trijumfa.

„Iskren da budem, otpilike 70 utakmica koje tokom sezone igramo u okviru domaćeg prvenstva i Evrolige predstavljaju veliki broj mečeva. Ono što nas ne krasi je sâm početak sezone, sa izuzetkom one u kojoj se desila korona. Uvek smo imali sporiji start – neki igrači su kuburili sa povredama, neki su imali manjak motivacije zbog osvojene Evrolige ali to je nešto sa čime moramo da izađemo na kraj. Ono što me je najviše obradovalo je da u trenutku kada je ekipa stvarno trebalo da pokaže karakter, to se i desilo, počevši od nosilaca igre do svih ostalih. Drago mi je zbog toga što smo uspeli da okrenemo stvari u našu korist“.

Na konstataciju da Efesu nema ravne kada stvari besprekorno funkcionišu u odbrani, Micić je kazao:

„Uvek to govorim, naš talenat je nesporan. Kada svi igrači to pokažu na terenu, protivnicima je teško da se nadmeću sa nama“.

Turska ekipa će se u četvrtak sastati sa Olimpijakosom od 16 časova, posle čega sledi duel Barselone i Real Madrida od 21.

Fajnal-for Evrolige možete pratiti na Sport Klubu uz SBB ili ukoliko još niste korisnik SBB usluga – putem EON aplikacije uz EON pakete van SBB mreže koji su dostupni preko bilo kog interneta u Srbiji. EON sport paket dostupan je za 799 dinara, bez ugovorne obaveze u narednih 30 dana. (PROMO)

Voda voda

Komentari

Vaš komentar