Micov za SK: Barsa? Ako treba, da se pobijemo…

Podeli:
Euroleague Basketball

Vladimir Micov će biti jedan od veterana ovogodišnjeg Fajnal-fora Evrolige, sa svojih 36 godina među najiskusnijim učesnicima završnog turnira.

Za četiri godine u dresu Armanija ispisao je istoriju italijanskog tima oborivši brojne rekorde, a plasman za F4 je došao kao kruna svega toga.

Ova sezona je za pamćenje, istorijska. U Italiji smo uzeli sve što se može uzeti. Pre 29 godina Milano je poslednji put igrao na fajnal-foru“ podseća Micov u intervjuu za naš emisiju Blok po blok.

Tvoj učinak na terenu, nikada nisi jurio brojke?

POVEZANO

Dokle god se ja na terenu budem osećao korisno, a mi pobeđivali, pa makar postigao i dva poena, ja ću biti prezadovoljan. Ove godine su me zadesile neke ozbiljnije povrede, nikada u karijeri nisam toliko odsustvovao. Na početku sezone sam polomio levi lakat. Bio sam van terena dva meseca. Imao sam i problema sa srcem, tu sam zajedno sa koronom izgubio mesec dana. Odigram četiri utakmice za sedam dana i izvrnem zglob, ja koji u životu nisam izvrnuo zglob.

Dve povrede i korona, katastrofa za mene, posebno u ovim godinama, već imam 36. Svaki izlazak iz povrede i vraćanje na teren mi je teže padao. Psihički i fizički.

Ali uvek sam stavljao tim ispred sebe i prezadovoljan sam ovom sezonom. Tu su i neki lični rekordi u dresu Milana. Kad povučem crtu za ove četiri godine u timu, stvarno sam prezadovoljan.  Dokle god se budem osećao spremnim, fizički i pshički, boriću se za minute i novi ugovor u Milanu.

Fajnal-for, gde su vaše šanse protiv Barse?

Barsina serija sa Zenitom me je iznenadila, Zenit je igrao stvarno dobru košarku. Dobro su se držali do pete utakmice.

Ono što krasi Barselonu je to što su pokriveni na svim pozicijama sa odličnim igračima. Svi su dovoljno visoki, kad rašire ruke, odlično pokrivaju prostor. Došao im je i Gasol, bez obzira što je u ozbiljnim godinama i što dve godine nije igrao košarku, kad god je na terenu, deset, 13 ili 15 minuta, on ima ozbiljan učinak.

Ogroman je, koga god stavite na njega, on se okrene i šutne. Pričamo o čoveku koji je osvojio silne medalje sa reprezentacijom i igrao u NBA.  Moramo igrati što jače u odbrani, možda i da se pobijemo, glavom kroz zid” zaključio je uz smeh Micov.

 

Komentari

Vaš komentar