Mirotić: MVP? Niko ne pamti te nagrade, već timske trofeje

Euroleague 28. maj. 202114:093 komentara
Podeli:
Nikola Mirotić
Photo by Patrick Albertini/Euroleague Basketball via Getty Images

Krilni centar Barselone Nikola Mirotić kaže da mu nije žao što je MVP nagrada pripala Vasiliju Miciću, već da je koncentrisan na timski uspeh.

„Ništa nisam izgubio. Tu sam gde želim da budem, s Barselonom na fajnal-foru. Bilo bi lepo da sam osvojio MVP nagradu, možda na nekoliko sekundi. Niko se ne seća tih individualnih nagrada, već timskih titula“, kaže Mirotić.

Fajnal-for Evrolige:

Barselona od 21.00 igra s Armanijem, uz direktni prenos na Sport klubu 1.

„Osećam se blagosloveno što sam ovde. Moj najveći cilj kada sam potpisao za Barselonu bio je da osvojim Evroligu. Sedim sa ljudima koji su osvojili mnogo (na konferenciji pored Jasikevičusa, Rodrigeza, Mesine), osećam da bi i moje vreme trebalo da dođe. Ne želim da stavljam dodatni pritisak na sebe, ali hoću da dam maksimum da pomognem timu. Veoma sam motivisan“, rekao je 30-godišnji Mirotić.

Trener Barselone Šarunas Jasikevičus rekao je da je sada glavno ostati koncentrisan.

„Kada igraš za klub koji je došao do fajnal-fora, moraš da budeš u stanju da se nosiš sa pritiskom. Kada se dogodi nervoza, onda fokus mora da bude na stvarima koje možeš da kontrolišeš – odbrana i detalji. To je u ovoj fazi najvažnije“, naglašava Jasikevičus.

Prethodno, od 18 časova se sastaju CSKA i Efes, takođe uz direktni prenos na Sport klubu 1.

Komentari

Vaš komentar