„Mislio sam da posle mehura neko vreme neću igrati košarku“

Podeli:
Mario Hezonja
2021 Euroleague Basketball

Hrvatski košarkaš Mario Hezonja odlično igra u tekućoj sezoni u dresu Uniksa iz Kazanja i u proseku beleži 13,5 poena. U intervjuu za zvanični sajt Evrolige govorio je o tome kako je završio NBA karijeru, ali i odluci da pređe u Uniks.

Ekipa koju vodi hrvatski trener Velimir Perasović sada je na sedmoj poziciji Evrolige sa skorom 7-6.

Evroliga:

Evropska košarka je mnogo drugačija u odnosu na NBA. Ovde je svaki detalj bitan i na njemu se radi. Samo je pobeđivanje bitno, to je poenta svake utakmice. Tempo je veoma visok i fizički je sve vrlo zahtevno. Nije bitno kako izgledaš, koliko si poena ubacio, koliko imaš skokova, niti bilo šta slično. Ja sam od trenera Ćavija Paskvala naučio da je bitno samo da se pobedi“, izjavio je Mario Hezonja.

Iskreno, posle ‘mehura’ u Orlandu na kraju sezone 2019/2020. želeo sam pauzu, nisam želeo više da igram. Pomislio sam da ću pauzirati godinu i posvetiti se sebi. Želeo sam da vratim strast za ovim sportom. Bio sam nezadovoljan, a onda je usledio poziv Panatinaikosa i oni su mi mnogo pomogli“, rekao je hrvatski košarkaš za zvanični sajt Evrolige.

Uniks je bio najprofesionalniji i najozbiljniji – zato sam odlučio da odem u Kazanj. Trener Persović mi je sve objasnio direktno – rekao je ‘Očekujem od tebe to i to.’ Tako je i bilo“, ispričao je Hezonja.

Mario Hezonja (26) je svoj profesionalni debi imao u dresu Barselone još 2012. godine, a 2015. je otišao u NBA gde su ga kao petog pika drafta izabrali čelnici Orlando Medžika. Dubrovčanin je potom nastupao za Njujork Nikse, Portland Trejl Blejzerse i Panatinaikos, pre nego što je pred početak tekuće sezone postao igrač tima iz Kazanja.

Komentari

Vaš komentar