Mitrović: Nismo našli ključ za odbranu Olimpijakosa

Podeli:
Zvezdan Mitrović
Zvezdan Mitrović trener Monaka

Košarkaši Olimpijakosa pobedili su Monako na svom parketu sa 86:65 u osmom kolu Evrolige. Olimpijakos posle trećeg uzastopnog trijumfa ima skor 6-2, dok Monako, posle pobeda nad Zvezdom i ekipom CSKA iz Moskve, odnosno poraza u Atini ima polovičan učinak 4-4.

Izabranici Zvezdana Mitrovića, košarkaši Monaka, dobro su počeli meč, dobili su prvu deonicu sa 27:17, ali je Olimpijakos u nastavku, bio daleko bolji rival. Drugi kvartal je dobio sa 18:11, treći sa 24:14, a poslednji sa 27:13.

“Odigrali smo samo jednu četvrtinu na nivou na kojem želimo da budemo. Dobro smo počeli utakmicu, ali nas je Olimpijakos zaustavio u nastavku. Naš rival je odigrao besprekorno u odbrani, stepen agresivnosti je bio na izuzetno visokom nivou, a pored toga, imao je više energije, čvrstine na svakom pedlju terana. Nismo uspevali da nađemo ključ sa defanzivnu postavku, u nastavku nas nije služio ni šut, kažnjavani smo lakim poenima iz tranzicije. Sve u svemu, zaslužena pobeda Olimpijakosa, a mi se okrećemo iskušenjima koja nas očekuju. Vremena za tugovanje, a ni razloga, nema”, naglasio je Zvezdan Mitrović.

U narednoj rundi elitnog takmičenja, Monako igra protiv Bajerna na svom parketu, dok Olimpijakos gostuje ekipe Zenita.

Komentari

Vaš komentar