Nastavlja se agonija Himkija i u Milanu

Podeli:
Euroleague Basketball

Moskovski Himki nastavlja da niže poraze. Ovog puta najnoviji neuspeh pretrpljen je u gostima od Armanija u Milanu 84:74.

Gosti su pretrpeli čak 17. poraz u nizu i teško da se moglo očekivati da prekinu seriju na parketu jednog od favorita za visok plasman ove sezone. Dobro se Himki nosio u prvoj četvrtini, izgubio ju je samo tri poena razlike – 29:26. Međutim, u drugoj ušao je moskovski tim u mašineriju ekipe Etora Mesine, koji je došao do dvocifrene prednosti i na poluvreme otišao sa +13.

U trećoj četvrtini Armani je povećavao prednost do maksimalnih 20 poena, a u četvrtoj je došlo do opuštanja. Međutim, nisu dozvoljavali domaći da se prednost do finiša utakmice spusti ispod 10 poena. Samo u jednom navratu došao je Himki na -8 ali to je bilo prekasno da se nešto više učini.

Kod domaćina Šilds je bio najefikasniji sa 17 poena, Datome je postigao 15, Rodriges 13 uz po pet skokova i asistencija a Vladimir Micov je meč završio sa četiri poena. Na drugoj strani Džordan Miki je bio najupečatljiviji sa 23 poena i 11 skokova.

Armani je na deobi drugog mesta sa CSKA, pošto oba tima imaju po 17 pobeda, doduđe Armani i devet poraza, jedan više od CSKA i u narednom kolu u sredu dočekuje Fenerbahče. Na drugoj strani Himki je i dalje na samom začelju sa skorom 2-23 i u narednom susretu u utorak pokušaće da kod kuće protiv Reala spreči seriju poraza.

Komentari

Vaš komentar