„Nema panike, Itudisu verujemo, više mi se sviđa ovaj Šved“

Euroleague 8. nov 202117:523 komentara
Podeli:
Andrej Vatutin
Sergio Perez / Reuters

Predsednik CSKA Andrej Vatutin kaže da se niko ne oseća dobro zbog serije od pet poraza, najduže u poslednjih dvadeset godina, ali da alarmi nisu upaljeni.

„Želimo da pobeđujemo, ali situacija zahteva strpljenje, profesionalizam, razumevanje tekućih procesa i naporan rad. Nema panike u CSKA – vidimo razloga neuspeha, znamo šta da radimo i sigurni smo da možemo da se izborimo sa svime. Nemoguće je promeniti situaciju za dan ili nedelju dana, neće se desiti čudo, ali verujem u dobru budućnost“, kaže Vatutin, koji je naveo da su Armejci i prošle sezone imali niz od četiri poraza.

Evroliga:

Posle loših rezultata, postavljalo se i pitanje statusa trenera Dimitrisa Itudisa.

„Svaki trener je uvek pod pritiskom, u njega se sumnja, to je priroda posla. Itudis je deo istorije CSKA tokom koje je pokazao rezultate, kvalitet igre i sposobnost da se prevaziđu teškoće. Letos smo potpisali novi ugovor upravo zato što ne sumnjamo u njega. Prošle sezone smo bez dvojice najvažnijih igrača bili na šut do finala Evrolige. Sada je Itudis još motivisaniji nego pre. Svi prave greške, pa i on, ali nema razloga za drastične odluke. Verujemo mu“.

Takođe, prvi čovek CSKA pohvalio je i povratnika Alekseja Šveda.

„Možda zvuči apsurdno ali ovaj Šved više mi se sviđa od onog koji je bio vođa u Himkiju. Aleksej je pristao na novu ulogu i obavlja mnogo posla na obe strane terena. Mislim da su njegovi problemi u šutu vezi sa fizičkim umorom, koji utiče i na ceo tim. Verujem da će se vremenom taj proble rešiti. Šved je vrhunski napadač i pokazaće to, a već je najbolji asistent tima, uz minimalni broj izgubljenih lopti“, zaključuje Vatutin.

Moskoljani u četvrtak dočekuju CSKA, a dosad u Evroligi imaju skor 4-4.

Komentari

Vaš komentar