„Odvojte košarkaški klub i sutra vraćam Željka Obradovića“

Euroleague 24. jun. 202113:51
Podeli:
Željko Obradović
Photo by Tolga Adanali/Euroleague Basketball via Getty Images

Nekadašnji predsednik Fenerbahčea Aziz Jildirim smatra da je jedini put za košarkaški klub taj da on bude poseban entitet. U tom slučaju, tvrdi Jildirim, vratio bi se i Željko Obradović.

Predsednički izbori u Feneru na programu su 25. i 26. juna, Jildirim je najavio da se neće kandidovati, ali dao je svoje viđenje situacije.

Povezane vesti:

„Stvorili smo brend od košarkaškog kluba. Igrali smo fajnal-for četiri godine u nizu, bili šampioni jednom-dvaput. Imamo prijateljske odnose sa Obradovićem. To govorim zato što trener mora da bude dobar kako bi se uspeh ostvario. Teško je naći učitelja njegovog kalibra“, rekao je Jildirim i dodao:

„Tužno mi je što je Fener u toj situaciji, pošto smo naporno radili. Postali smo šampioni kada nismo imali sponzora na prednjoj strani dresa. Budžet je bio trideset miliona – pozajmili smo novac od Ulkera i banke, i platili smo. Onda, nakon što smo dobili prava za naziv naše dvorane, vratili smo dugove“.

Nastavio je Jildirim sa izlaganjem i obratio se Aliju Koču, sadašnjem predsedniku sportskog društva Fenerbahče, sa predlogom da košarkaška sekcija kluba bude poseban entitet.

„Moj predlog je sledeći: gospodine Ali Koč, govorite o košarkaškom klubu na sednici generalne skupštine. Recite: ‘Pretvoriću košarkaški klub u zasebnu kompaniju’. To je moj jedini uslov. Sastavićemo menadžment od naših prijatelja. Sutra ću vratiti Obradovića. Igraćemo fajnal-for svake godine. Imamo mnogo novca“, zaključio je Jildirim.

Poslednjih dana spominjalo se da bi Obradović mogao da se vrati u Partizan, sa kojim je postao prvak Evrope 1992. godine.

Komentari

Vaš komentar