Otkaz Priftisu, vlasnik oštro napao i Dijamantidisa

Euroleague 13. apr 202213:113 komentara
Podeli:
Dimitris Janakopulos
Photo by Panagiotis Moschandreou/Euroleague Basketball via Getty Images

Vlasnik Panatinaikosa Dimitris Janakopulos napisao je izrazito kritičko saopštenje prema doskorašnjim saradnicima, uključujući i legende kluba.

Samo nekoliko minuta po saopštenju da se otpušteni trener Dimitris Priftis, generalni menadžer Dimitris Dijamantidism, tehnički direktor Nikos Papas i prethodni predsednik Panajotis Trijantopulos, Janakopulos se oglasio saopštenjem.

Evroliga:

U njemu kontroverzni vlasnik Zelenih optužuje Dijamantidisa, bivšeg generalnog menadžera Fragiskosa Alvertisa i Trijantopulosa za loše rukovođenje klubom.

„Jasno sam rekao da je klub na prodaju, ali nije stigla nijedna ponuda nekoh ’bogatog i slavnog’ navijača Panatinaikosa. Samo neka finansijska sredstva. Predao sam ključeve tima u ruke onima koji bi dobili 101% glasova navijača da je bio referendum sa pitanjem: ’Ko biste želeli da vodi Panatinaikos?’ Oni su, umesto da naprave košarkaški projekat za sadašnjost i budućnost, doneli ekipu s koca i konopca sa osmoricom stranaca, i to u situaciji kada cilj nije Evropa, već da izgradimo nešto zdravo“, napisao je Janakopulos i dodao:

„Takođe, imidž nam nije u skladu s veličinom kluba, to je već mesecima tako. Oni opsesivno podržavaju izbore koji očigledno ne funkcionišu. Predao sam menadžment finansija najbližem partneru sa zadatkom da postoji balans prihoda i rashoda, a stvorili smo tri miliona duga zbog loših odluka. I to u sezoni kada nas na terenu ponižavaju timovi sa mnogo manjim budžetima“.

Za kraj, Janakopulos je napisao da ne razume zašto se sada svaljuje krivica na njega.

PAO je evroligašku sezonu završio sa devet pobeda i 19 poraza.

Komentari

Vaš komentar