PAO potvrdio: Radonjić potpisao na dve godine

Euroleague 30. jun 202210:26 > 10:4019 komentara
Podeli:
Imago Sports

Dejan Radonjić je i definitivno novi trener atinskog Panatinaikosa. To je grčki klub potvrdio u četvrtak na svom sajtu.

Kao što je i Sport Klub prethodnih dana pisao, Dejan Radonjić je novi trener Panatinaikosa. Očigledno se čekala samo zvanična potvrda, a ona je stigla u četvrtak.

„Veoma sam srećan, uzbuđen i počastvovan što sam deo velike porodice Panatinaikosa, jednog od najbitnijih timova u Evropi. Zahvalio bih se ljudima iz kluba na veri i podršci koju sam dobio što mi mnogo znači. Imamo mnogo posla i siguran sam da ćemo zajedno uraditi velike stvari koje odgovaraju Panatinaikosu“, rekao je Radonjić.

Dejan Radonjić dolazi u PAO iz Crvene zvezde sa kojom je osvojio tri trofeja prethodne sezone, a dosta je bilo trzavica oko njegovog odlaska. Naime pisalo se da on želi da ostane u Beogradu ali uz garancije da će klub imati respektabilan satav. Kako se to nije dogodilo crnogorski stručnjak je krenuo u novu avanturu.

Posao u Atini neće biti baš najzahvalniji jer se PAO godinama muči da se vrati u evropski vrh posle Željka Obradovića. Mnogi treneri su pokušavali, možda su najbliži uspehu Atinjani bili sa Rikom Pitinom ali sve je to bilo daleko od Fajnal fora.

Inače u Panatinaikosu veruju trenerima sa područja bivše Jugoslavije. Naravno Željko Obradović je u Marusiju ostavio najveći trag, a uz njega zelene su predvodili i Saša Đorđević, Duško Ivanović, Božidar Maljković kao i Željko Pavličević ranih devedesetih.

Komentari

Vaš komentar