Partizan opet sa novim timom, i Arena na „čekanju“

ABA League 27. jun 202215:31 > 17:4920 komentara
Podeli:
Željko Obradović, Yam Maddar
foto: Partizan NIS

Euforija oko specijalne pozivnice Evrolige i povratak u elitno evropsko košarkaško takmičenje posle osam godina, već su arhivirani, a Partizan je u velikom poslu, mada je do početka priprema ostalo dva meseca. I, ponovo već viđeno, kao pre godinu dana, uslediće veliko renoviranje tima. Možda ne generalno, ali kvartet ili kvintet novih lica sigurno u Humskoj, koja bi bila dovedena i da klub nije dobio „vajld kartu“.

Povezane vesti

Rodion Kuruc, Dalas Mur i Nemanja Dangubić, definitivno su završili sa crno-belima, a istim stazom, lako bi mogli Matijas Lesor i Rade Zagorac. Za francuskog centra, koji je angažovan u sred protekle sezone, ima indicija da bi moglo da se pregovara o nastavku saradnje, a sa kapitenom je malo „komplikovanije“.

Zagorcu je istekao ugovor, ni stručni štab, ni njegova malenkost, ne mogu da budu zadovoljni onim što je pružio. I, ne baš zanemarljiva stavka, klub bi verovatno da nešto zadari od prvotimca, koji je četiri sezone nosio crno-beli dres. A to je realno samo novim ugovorom, uz neki aneks, uz obostranu nadu da bi na delu videli novog, boljeg Zagorca. Što zbog timskog učinka, ali i neke buduće inostrane ponude.

Tako Željka Obradovića čeka još jedna sezona „ispočetka“, uklapanje novih članova, među kojima bi trebalo imati respektabilnijeg plejmejkera u evroligaškoj, pa i ABA konkurenciji. Pokrivena pozicija nego što je bio slučaj 2021/22, uprkos trudu mladog Izraelca Jama Madara, koji je još uvek „samo“ zalog za budućnost, ili Alekse Avramovića, inače najstandarnijeg prvotimca, kome neuporedivo više „leži“ mesto „dvojke“.

Smailagić na rehabilitaciji

Alena Smailagića, krilnog centra Partizana, nema na reprezentativnim pripremama uoči FIBA kvalifikacionog „prozora“ za plasman na SP 2023, ali ni ne odmara, posle sezone svojevrsne „škole“ sticanja iskustva, različitog i od NBA, Razvojne lige, ili početaka karijere u beogradskom BEKu (Kotež). Posle operacije vena pre desetak dana, sledi bar tronedeljni oporavak.

Za najtrofejnijeg evropskog stručnjaka ima, a zapravo nema ni desetak dana odmora. Linija sa sportskim direktorom Zoranom Savićem, nikada ne „odmara“. Najverniji navijači Partizana, progutali su sezonu „konsolidacije“, velikih očekivanja i, manjih, većih razočaranja ne osvajanja ničega, ali svemu može da dođe kraj. Strpljenju, poverenju, pa i toliko veličanoj ljubavi.

Pomenuti „grobari“ očekuju i brz početak prodaje sezonskih karata, ali ni to neće ići baš glatko, iako lakše od pojačanja. Trebalo bi imati na umu da „Arena“ kao dom košarkaša Partizana, ne retko, mesto je brojnih estradnih priredbi, koje se zakazuju po godinu i više dana unapred, što je svetska i evropska praksa. Tek kada bude poznat evroligaški raspored, prvih dana jula, klupski predstavnici će, do sredine narednog meseca, usaglasiti i, dogovoriti sa beogradskom dvoranom, na koliko će utakmica, evropskih i regionalnih, moći da budu domaćini odnosno morati da se sele u „Pionir“ gde nema striktne numeracije sedišta već sektora. Za razliku od „Arene“ i komotiteta, koji ide uz najveći dvoranski prostor na Balkanu.

ABA/Partizan NIS

 

Komentari

Vaš komentar