Perasović: Greške se plaćaju, Monako je bio mentalno jači

Podeli:
Aitor Arrizabalaga/Euroleague Basketball via Getty Images

Izabranici Velimira Perasovića nisu osetili slast pobede u prve dve runde Evrolige, a košarkaši Uniksa i te kako imaju za čim da žale. Naime u prvoj rundi su poraženi od Zenita sa 70:69, a u drugoj od Monaka, posle produžetka sa 88:80.

Velimir Perasović, koji je letos preuzeo ekipu Uniksa, nije bio raspoložen posle meča, jer je kao i kompletna ekipa očekivao pobedu na svom parketu, pred svojim navijačima, ali…

„Očekivali smo pobedu i borili se da stignemo do nje. Tokom utakmice imali smo dvocifrenu prednost, imali smo mnogo prilika da privedemo utakmicu kraju. Nismo iskoristili naše šanse, a kako to obično biva u sportu, usledila je kazna. Monako je bio mentalno jači od nas, jer nije klonuo duhom ni kada je izgledalo da je sve gotovo“, naglasio je Velimir Perasović pa nastavio:

„Početkom poslednjeg kvartala dozvolili smo rivalu da se mini serijom vrati u meč, nastojali smo da zaustavimo pomenuti nalet, ali je problem bila činjenica da su igrači Monaka stekli veliku dozu samopouzdanja, igrali su hrabrije i odlučnije, na kraju su imali više koncentracije i sreće. Moramo da izvučemo pouke i okrenemo se iskušenjima koja nas očekuju“.

U narednoj rundi Evrolige, Uniks iz Kazanja će na svom parketu ugositi Bajern iz Minhena. Ovaj meč je na programu 12. oktobra, a kao i sve utakmice Evrolige, možete da ga pratite na kanalima Sport Kluba.

Komentari

Vaš komentar