Petrušev: Trojka je srpski broj, idol mi je Novicki

Youtube Printscreen

Srpski centar Filip Petrušev je govorio za Jutjub kanal svog Anadolu Efesa o svojoj karijeri, idolima, očekivanjima, a pričao je i kako se proveo u Americi gde je bio na letnjoj ligi.

Filip je najpre rekao da je košarkom počeo da se bavi zbog toga što su roditelji od njega zahtevali da bude u nekom sportu. Košarka je bila logičan izbor jer je bio visok. Petrušev u Efes dolazi posle MVP sezone u Megi, a to mu je bila prva sezona posle studiranja na Gonzagi.

U Megi sam igrao najbolju karijeru u životu, bilo je zabavno. Poboljšao sam se, sve sam pokaza, da igram i u reketu i van njega. Najbolja košarka koju sam igrao ikada„, kaže Petrušev.

On je letos draftovan kao 50. pik. Uzela ga je Filadelfija za koju je igrao i letnju ligu u Las Vegasu.

Bilo je u redu, možda ne kako sam očekivao. Letnja liga je bila zabavna, bilo je u redu. Najteže je tamo privići se jer sam imao tri treninga i igrali smo utakmicu. Zbog toga je bilo mnogo slobodnog stila u toj košarci„.

Filip je govorio takođe i o tome zašto nosi broj 33 na dresu kao i ko su mu idoli.

Počeo sam da nosim broj tri kada sam otišao od kuće, a tri je i srpski broj. Volim trojku na svom dresu, a kada imam dve trojke onda je još bolje. Dirk Novicki mi je bio idol. On je visok i ja sam uvek bio visok. On je radio sa te pozicije sve, pogađao je fejd avej, ali dopadao mi se i Kobi Brajant i zbog njegovog mentaliteta i strasti„.

Komentari

Vaš komentar