Posle Barse Ertel izbačen i iz Reala

Euroleague 29. jun 202218:322 komentara
Podeli:
Angel Martinez/Euroleague Basketball via Getty Images

Real Madrid je posle završene sezone objavio da Tomas Ertel više nije član tog tima. Francuz je od početka aprila bio izopšten iz ekipe i nije igrao utakmice niti je trenirao sa ostalim saigračima zbog nediscipline.

Tomas Ertel je tokom proleća i Realovog gostovanja Panatinaikosu napravio greh koji Pablo Laso nije mogao da oprosti. Zajedno sa Geršonom Jabuselijem i Trejom Tompkinsom je pred meč sa atinjanima u Grčkoj bio u noćnom provodu i vratio se u hotel već kad je svanulo. Zbog toga su Ertel i Tompkins ostatak sezone presedeli na tehničkoj klupi, a iako je delovalo da će biti pomirenja između Reala i Tomasa jer je Francuz odigrao jedan meč u plej-ofu, sada se događa rastanak.

Ertel je tako upropastio odnos i sa drugim španskim velikanom jer je minule sezone sa Realom pregovarao dok je imao ugovor sa Barselonom. Katalonci su mu tada dozvolili da pregovara sa Fenerbahčeom i da u tu svrhu putuje sa timom u Istanbul, ali se Tomas tada predomislio i dogovorio transfer u Real. Barsa je tada napravila skandal ostavivši Tomasa u Istanbulu na aerodromu.

Francuski plej je nedavno rekao da se kaje zbog svojih poteza, da je očekivao da dobije drugu šansu u Realu ali da Pablo Laso to nije hteo da učini.

Tomas je sada slobodan u izboru novog tima, a sigurno je da će dosta evroligaša biti zainteresovana za njega jer se ipak i dalje radi o preiskusnom i prekreativnom igraču.

Komentari

Vaš komentar