Predsednik Bajerna hvalio Trinkijerija: Želimo da ostane

Euroleague 5. apr. 202113:114 komentara
Podeli:
Andrea Trinchieri
2020 Euroleague Basketball

Čelnici Bajerna žele da produže saradnju sa trenerom Andreom Trinkijerijem. Predsednik minhenskog kluba Herbert Hainer pohvalio je italijanskog stručnjaka i otkrio da ima nameru da se potpiše novi ugovor sa njim.

U opširnom intervjuu za klupski sajt predsednik Hainer govorio je o početku saradnje sa Trinkijerijem.

„Obe strane su se tokom leta dogovorile da se prvo usredsrede na ovu sezonu. Kao rezultat tog dogovora, mi smo sada na dobrom putu. Posebno nam se dopada njegov detaljan i strastven rad. Kroz naše razgovore, stekao sam utisak da mu se i Minhen sviđa. Mislim da nismo jedina strana koja želi da se uskoro sastanemo i razgovaramo o nastavku saradnje i nakon ove sezone„, naveo je Hainer.

Pedesetogodišnji trener je seo na klupu Bajerna pre početka ove sezone. Njegov dosadašnji rad i trud pretočen je u rekord minhenskog kluba u Evroligi. Imaju učinak 20-13 i istorijski plasman u plej-of.

„Prošlog leta smo sedeli sa Markom Pešićem i Danijelom Baiesijem koji analizirali šta moramo da unapredimo i šta želimo da radimo drugačije. Usaglasili smo se da želimo da učinimo tim atraktivnijim, sa boljim atletskim sposobnostima i agresivnijim. Za to je bio potreban odgovarajući trener. Odabrali smo Trinkijerija između nekoliko kandidata. Danas možemo da kažemo da smo imali sreće što smo tako odlučili“, rekao je predsednik Bajerna i dodao:

Mnogo utakmica smo dobila u trećoj i četvrtoj četvrtini. Protiv Žalgirisa smo obezbedili pobedu u poslednjim sekundama. Karakter glavnog trenera se uklopio idealno u ovaj tim koji Bajern ima“.

Poslednje kolo ligaškog dela Evrolige odrediće protivnika Bajernu u plej-ofu, a moguće je mnogo kalkulacija i scenarija.

„U plej-ofu može svašta da se dogodi. Verujem da je ovaj tim sposoban da pobedi u bilo kojoj utakmici. Ali čak i ukoliko ne prođemo dalje, možemo da budemo izuzetno ponosni na ono što smo ove sezone postigli. Niko to ne može da oduzme ovom timu“, zaključio je Hainer.

 

Komentari

Vaš komentar