Pregled igre: Zenit – Zvezda: Vraćanje dobrim navikama

Euroleague 4. dec. 202113:00
Podeli:
Nejt Volters
Photo by Sergey Grachev/Euroleague Basketball via Getty Images

Košarkaši Crvene zvezde savladali su Zenit u gostima sa 69:58 i sada imaju skor 5-8 u Evroligi.

Startne postave
Zenit: Frenkamp, Lojd, Ponitka, Miki i Gudaitis
Zvezda: Volters, Holins, Kalinić, Mitrović i Kuzmić

1/4 Zvezda odmah postiže poene iz dobrog trčanja, a Frenkamp preko Kalinića pogađa iz izloacije. Volters se uvodi u meč sa 2p, Holins kao treći igrač u piku pakuje zicer Kuzmiću, Mitrović poentira nakon ofanzivnog skoka, Kalinić leđima rešava Frenkampa, a Kuzmić dolazi do osmog poena bez promašaja pa je Zvezda je uspela da reši svih svojih 7 napada na startu za 15:6. Paskval uzima tajm nakon čega Frenkamp postiže i drugu trojku, pa se Radonjić odlučio za ulazak Markovića, Vajta i Dobrića. Crveno-beli dominiraju ispod obruča Zenita (4-1) i imaju ponovo +9, Kalinić šesti poen. Promenili su startnih pet i Paskval i Laso. Uvodi se i Beron u utakmicu sa 2 pogođena bacanja, a Kalinić zatvara četvrtinu osmim poenom.
Zenit ima trojicu igrača sa poenima iz igre, Kuzmić 9p, 3sk.

2/4 Zenit kreće sa većom agresivnošću i prilaskom po celom terenu, ali prve poene postižu tek nakom više od 2 min igre. Radonjić je sa Mitrovićem umesto Cirbesom na petici kao odgovor na ulazak Mikija. Volters takvu postavku Zenita razbija pametnim čitanjem igre sa 2p i asistencijom Mitroviću. Domaći sve teže uzimaju lagane šuteve, te Paskval puno rotira, ali su samo Zubkov i Miki postizali poene iz igre u ovoj deonici za Zenit. Zvezda je takav razvoj situacije naplatila sa +14 uz 7p i 2as Voltersa u ovom periodu.

3/4 Pojtres kreće umesto Gudaitisa i to je jedina izmena u oba tima u odnosu na start meča. Miki pogađa za 2+1 na kalinićevom ubacivanju lopte u igru. Volters i Frenkamp igraju 2 za 2, dok Lojd nastavlja da promašuje. Holins ubacuje prvu trojku (i svoje prve poene) nakon blokade Kuzmića za 35:50, ali vraća trojku Karasev iz otvorenog šuta i duboke pomoći Kalinića. Na sledeće poene domaći će čekati skoro 5 min. Ponovo Zvezda sve pravovremeno radi u odbrani, nema prekomernih pomaganja i gotovo da nije bilo potrebe za tim, a Zenit ne uspeva da pogodi ni iz dobrih napada. Beron i Kuzminskas gube po dve lopte i promašuju šuteve, Frenkamp gubi jednu, pa su crveno-beli na +20 (38:58). I u ovoj deonici Zenit je sa samo trojicom igrača sa poenima iz igre, naterani su i na 9 izgubljenih lopti.

4/4 Frenkamp se u ovoj četvrtini muči za svaki napravljen dribling pored Lazića i on je obeležen kao meta, pa će ostati do kraja na 12p. Dobrić vezuje 7p, ali Zvezdi pravi probleme Miki, napravljeno je i nekoliko loših faulova. Radonjić zove tajm iz koga Holins pogađa trojku. Kalinić napada Frenkampa leđima za +18 i pobednik je i definitivno rešen.

Epilog: Lojd i Beron prvi put ove sezone nisu dali koš iz igre. Zenit je ubacio najmanje poena do sada, svedeni su na najmanji broj asistencija, kao i na najveći broj izgubljenih lopti. Ciljevi Zvezde su ispunjeni, ovo je pobeda odbrane. Stvari su se vratile na svoje mesto.

Komentari

Vaš komentar