Prva EL presuda: Zvezda mora da plati Obradoviću pun iznos

Euroleague 2. maj 202119:4920 komentara
Podeli:
Mikhail Serbin/EB via Getty Images

Nekadašnji trener Crvene zvezde Saša Obradović dobio je spor sa klubom sa Kalemegdana, koji će odlukom Evrolige morati da mu isplati iznos koji je trebalo da dobije za obe godine ugovora.

Obradović je među crveno-bele došao prošlog leta nakon što je pre toga iz svog džepa platio obeštećenje Monaku, ali je krajem 2020. napustio srpski klub.

Povezane vesti

Srpski trener je krajem februara pokrenuo tužbu pred Komorom za rešavanje sporova pri Evroligi, a nedavno je doneta presuda u njegovu korist. Vest je prvi objavio Mocart Sport, a potvrđena je i za Sport Klub.

Inače, Obradović je prvi trener koji je posredstvom Evrolige naplatio dugovanja. Prethodno je Zvezdan Mitrović odustao na isti način da tuži Asvel već se odlučio za civilni sud, a spekulisalo se i da će Andrea Trinkijeri uz posredstvo EL tužiti Partizan.

Zvezda svom nekadašnjem asu i treneru neće morati da isplati bonuse za osvojeni Kup Radivoja Koraća koji je ekipa osvojila sa Dejanom Radonjićem na klupi.

Pedesetdvogodišnji Obradović je u trenerskoj karijeri radio u Kelnu, Turovu, Donjecku, Albi, Lokomotivi, Monaku i Crvenoj zvezdi.

Crveno-beli su takmičenje u Evroligi završili na pšretposlednjem mestu sa učinkom 10-24, dok plej-of Jadranske lige dočekuju sa prve pozicije.

Komentari

Vaš komentar