Prvi odlazak iz Uniksa, hoće li Perasov tim ići u Italiju?

Euroleague 28. feb 202211:251 komentar
Podeli:
Roman Kruchinin/Euroleague Basketball via Getty Images

Kako saznaje agencija Tas, iz kazanjskog Uniksa je otišao američki košarkaš Džerel Brentli. On neće više igrati za tim Velimira Perasovića koji inače u utorak treba da igra protiv Armanija u nadoknadi 21. kola.

Uniks je za sada odbio da komentariše odlazak Džerela Brentlija koji je prvi od igrača kazanjskog tima koji je napustio Rusiju. Pre njega se desio egzodus iz CSKA gde su četiri stranca napustila armijski moskovski klub, dok su i Zenit napustili neki igrači. U Uniksu uglavnom igraju Amerikanci, od stranaca imaju Hrvata Marija Hezonju i Italijana Marka Spisua, dok je i trener iz Hrvatske.

Velimir Perasović očekuje da vodi svoj tim u Milanu u utorak u zaostalom meču 21. kola Evrolige protiv Armanija ali je za sada potpuna nepoznanica šta će biti sa tim duelom. Prošle sedmice je Uniks vraćen iz Španije gde je trebalo da igra sa Baskonijom, dok je CSKA istu sudbinu doživeo u Nemačkoj u Minhenu.

Evroliga za sada nije izašla sa konkretnim rešenjem za ruske klubove. Predlog je da oni ne igraju svoje domaće utakmice u Rusiji već na neutralnom terenu, a kako stoje stvari te utakmice će igrati sa znatno slabijim sastavima pa će i regularnost takmičenja tako biti dovedena u pitanje. Takođe će putovanja ruskih klubova biti komplikovana jer sada svi avioni zaobilaze vazdušni prostor Ukrajine i okolnih zemalja. Očekuje se da odluka o ruskim timovima bude donesena u ponedeljak jer već u utorak Uniks treba da igra sa Armanijem i već u ponedeljak treba da putuje za Italiju. Takođe u četvrtak počinje 28. kolo Evrolige u kojem igraju Uniks-Asvel, Makabi-Zenit i CSKA-Real.

Komentari

Vaš komentar