Radonjić nema dilemu: Armani među najboljima u Evropi

Euroleague 27. okt. 202118:104 komentara
Podeli:
Dejan Radonjić
Photo by Tolga Adanali/Euroleague Basketball via Getty Images

Uoči duela sa Armanijem, trener Crvene zvezde Dejan Radonjić kaže da će se njegov tim suprostaviti jednoj od najboljih ekipa u Evropi i da je zato neophodno da, pre svega, odbrana bude na najvišem nivou.

Crveno-beli u sedmom kolu Evrolige gostuju u Milanu, nepuna dva dana posle poraza od Monaka u Kneževini (četvrtak, 20.30 časova, SK1).

Povezane vesti

Armani je već pokazao da će biti važan faktor i ove sezone u Evroligi. Imaju razloga da se nadaju i očekuju i bolji rezultat nego prošle sezone. Nakon pet startnih pobeda, doživeli su prvi poraz u utorak u veče u Minhenu, i zbog toga očekujem težak meč. Mi smo i pred ovu seriju utakmica koja se završava u Milanu imali manjak igrača, nemamo i dalje Ivanovića i Vajta. Dan između dva meča iskoristićemo da se regenerišomo koliko je to moguće nakon svih ovih napora i pripremimo za duel u kome ćemo odigrati što je bolje moguće svesni da igramo protiv jedne od najboljih ekipa u Evroligi. Jasno je da moramo da budemo dovoljno dobri u odbrani, a nadam se da ćemo biti konkretniji i precizniji u napadu„, ističe Radonjić.

Težak meč očekuje i bek srpskog šampiona Ognjen Dobrić.

Nemamo previše vremena između meča u Monaku i ovog protiv Armanija samo je jedan dan i jedan trening. Znamo protiv koga igramo, izvanredna ekipa koja je nadograđena, pojačana između dve sezone i ima najviše ambicije i ove sezone, što je i pokazala u prvim utakmicama. Ovaj poraz koji su doživeli u Minhenu sigurno će ih “skupiti” kao ekipu pred meč sa nama. Mi sa druge strane, moramo da se osvežimo, odigramo dobro u odbrani, ali i u napadu gde moramo da odigramo bolje„, jasan je Dobrić.

Zvezda pred okršaj u Mediolanum forumu ima skor 2-4, dok je Armani na 5-1.

Komentari

Vaš komentar