Radonjić pred Albu: Jedan pravi evroligaški meč u Pioniru

Euroleague 21. okt. 202116:15
Podeli:
Dejan Radonjić
2021 Euroleague Basketball

Košarkaši Crvene zvezde imali su nekoliko dana da se pripreme za narednu utakmicu, duel petog kola Evrolige sa berlinskom Albom.

Utakmica se igra u petak od 19 časova u hali „Aleksandar Nikolić“ i predstavlja svojevrsni uvod u novu seriju teških mečeva koju košarkaši Crvene zvezde igraju u narednih devet dana. U tom periodu igrače Dejana Radonjića očekuje pet utakmica, uz duplo kolo Evrolige.

Nakon utakmice u petak, ekipu Crvene zvezde već u nedelju očekuje meč sa Mornarom u Baru, zatim utakmice sa Monakom i Armanijemu oviru EL, i utakmica sa Megom koja je na programu u nedelju u Beogradu.

Jedini pobedu Crvena zvezda je protiv Albe izborila još 29. januara 2015. godine! Prošle sezone u praznom Pioniru ALBA je slavila 90:84. Ovoga puta ambijent će biti značajno drugačiji, a publika će biti veliki i dodatni impuls za crveno-bele.

„Ritam je od početka bio veoma zgusnut, imali smo utakmice na svakih tri dana na početku sezone, a posle i nedelju sa duplim programom. Uz sve probleme koje smo imali sa odsutnim igračima bilo je jako zahtevno i teško. Nakon tog ciklusa imali smo četiri dana do utakmice sa ALBOM. Pokušali smo da iskoristimo to na najbolji mogući način, ali i razmišljali o igračima koji se polako vraćaju u ekipu. Uradili smo što smo i planirali i paralelno se pripremali za utakmicu sa nemačkim timom“, rekao je Dejan Radonjić.

„Nastavili su sa sistemom koji je postavio trener Aito. Sada je tu njegov pomoćnik koji je dugo radio sa njim. Nastavili su sa prepoznatljivim načinom igre. Napravili su dosta promena u timu i sigurno će biti potrebno vreme igračima da uđu u taj ritam i folozofiju igre, zadržali su i kvalitet koji su imali, na prvom mestu tu je Sikma, zaslužuju apsolutni respekt, sigurno sa dobrim iskustvom putuju za Beograd, imaju dobra iskustvo igranja ovde, na nama je do dobrom igrom dođemo do kontrole kvaliteta njihove igre i da im ne dozvolimo da oni nametnu svoj ritam igre. Posle dugo vremena imamo situaciju da igramo u Pioniru evroligašku utakmicu pred našim navijačima. Ako bude atmosfera makar približna onome kako je znalo da bude na utakmicama Evrolige ovde – sigurno da će to biti jako značajno za nas“, rekao je trener crveno-belih.

„Opasna ekipa kojoj ako dozvolite da se razmaše i date joj previše prostora to ume da kazni. Vide se još obrisi starog trenera koji više nije tu, igraju sa dosta slobode u igri i ako im dozvolite taj prostor može da bude vrlo neugodno što su i pokazali na utakmici sa Fenerbahčeom. Igrači na koje svakako treba obratiti pažnju su Luk Sikma i Maodo Lo koji su lideri ekipe, ali na prvom mestu moraćemo da imamo maksimalan fokus svih 40 minuta na našoj odbrani jer je u pitanju odlična napadačka ekipa“, ocenio je Luka Mitrović.

Iz Crvene zvezde su one koji planiraju da dođu na utakmicu podsetili da usled pandemije koronavirusa i dalje ostaju na snazi sve zdravstvene mere:

Ulazak na utakmicu u petak biće omogućen svim vlasnicima sezonskih karata, svima koji imaju COVID pasoš (koji su vakcinisani), kao i onima sa potvrdama poput brzog PCR testa i potvrde da su preležali COVID virus.

Utakmica Crvena zvezda – Alba igra se od 19 časova. Prenos je na Sport Klubu 1.

Komentari

Vaš komentar